Sari la conținut

Cel mai bun ANTIBIOTIC NATURAL distruge bacteriile în 7 zile, fără reacţii adverse!

Această plantă conţine timol, o substanţă activă care are capacitatea de a preveni şi de lupta cu infecțiile fungice și bacteriene, fiind un antiseptic pulmonar si stimulent general. Este benefic pentru a stimula sistemul imunitar si poate ajuta la lupta impotriva racelii, gripei, infectiilor si frisoanelor, insa este si un antiseptic urinar foarte util.

Cimbrul, această plantă medicinală și condiment, poate fi folosită în tratarea și prevenirea multor afecțiuni, fiind considerat un antibiotic natural. Deşi există peste 60 de tipuri de cimbru, plantele aromatice din genul Thymus (e.g. Thymus serpyllum, Thymus algeriensis și Thymus vulgaris) sunt plante medicinale recomandate pentru proprietățile terapeutice antireumatice, antiseptice, antimicrobiene și expectorante ale uleiurilor lor esențiale.

Este vorba de uleiul de cimbru, extrem de eficient în tratarea diferitelor tipuri de infecţii bacteriene. Potrivit studiilor, bacteriile nu pot dezvolta rezistență la uleiul de cimbru, așa cum se întâmplă în cazul antibioticelor de sinteză, deoarece acest ulei are componente atât de multe și de variate, încât face imposibilă o adaptare a microorganismelor.

De asemenea, specialiştii susţin că uleiul de cimbru potențează activitatea unor antibiotice. Astfel, un antibiotic administrat în paralel cu uleiul de cimbru este mult mai eficient.

Precauţii terapeutice

Medicii atrag totuşi atenţia că administrarea acestui tip de ulei esenţial sau a suplimentelor pe bază de cimbru trebuie oprite cu cel puțin două săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală pentru a preveni sângerările excesive.

Totodată, uleiul de cimbru sau suplimentele pe bază de cimbru trebuie utilizate cu precauție la persoanele care iau medicamente pentru tensiunea arterială ridicată.

De asemenea, bolnavii de ulcer gastric şi de gastrită hiperacidă vor folosi în doze mici această plantă, întrerupând imediat tratamentul dacă apar semne ale agravării bolii.

Mod de administrare

Uleiul esențial de cimbru este de regulă, vândut în sticle de chihlimbar rezistente la lumină sau albastru de cobalt. Cele mai bune uleiuri de cimbru vor include, în general, numele în limba latină al plantei, adică Thymus vulgaris, țara de origine și metoda de extracție. Poți păstra uleiul esențial în frigider sau într-o cameră rece și uscată, ferit de lumina directă a soarelui.

Ca mod de administrare, se iau câte 3-5 picături de ulei volatil de cimbru, de 3-4 ori pe zi, cu puțină apă sau cu miere. La copiii între 8 şi 10 ani doza se înjumătăţeşte, iar la cei între 5 şi 8 ani se administrează o singură picătură, de două ori pe zi.

Potrivit studiilor, are eficienţă pentru diverse tipuri de infecţii bacteriene, cum ar fi: 

Staphylococcus aureus (produce infecții urinare, respiratorii)

Clostridium botulinum (produce botulism)

Eschericcia choli (produce infecții reno-urinare și digestive)

Shigella sonnei (produce toxiinfecție alimentară, dizenterie)

Bacillus subtilis (produce gastro-enterită)

Salmonella enteridis (produce toxiinfecție alimentară)

Campylobacter jejuni (produce infecții gastro-intestinale)

Lysteria moncytogenes (produce infecții care afectează sistemul digestiv și cel nervos).

Cum să prepari ceaiul de cimbru?

Poți prepara ceai de cimbru folosind frunze proaspete sau praf de cimbru măcinat ori cimbru uscat. Dacă folosești frunze proaspete, adaugă câteva crenguțe de cimbru la o cană de apă clocotită, potrivit doc.ro. Lasă-le la infuzat și strecoară-le după 5-8 minute.

Dacă prepari cu cimbru praf, adaugă aproximativ o linguriță de pulbere la o cană de apă clocotită și amestecă de mai multe ori, dacă este necar pentru a te asigura că se combină perfect.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel