Din cuprinsul articolului
Diabetul apare atunci când glicemia, principala sursă de energie a organismului, este cu mult peste limite normale şi uneori simptomele sunt neobişnuite.
Dacă aveți diabet, testarea nivelului de zahăr din sânge poate fi o parte esențială a menținerii sănătății. Testarea glicemiei ajută multe persoane cu diabet să gestioneze afecțiunea și să prevină problemele de sănătate.
Corpul are nevoie de zahăr pentru energie, dar în cantități limitate. O dietă ideală constă în cel mult 10% din calorii din zahăr adăugat, 12 lingurițe într-un aport mediu de 2.000 de calorii.
În loc să eliminați zahărul, ar trebui să vă concentrați pe tipurile de zahăr pe care le consumați. Înlocuitorii naturali ai zahărului sunt o modalitate excelentă de a îndulci ceaiul sau cafeaua, așa că merită să încercați.
Ce sunt înlocuitorii zahărului
Înainte de orice, trebuie spus că zahărul nu este neapărat ceva rău. Este vital pentru sănătate întrucât corpul transformă carbohidrații în glucoză, o formă de zahăr, care este o sursă primară de energie pentru a ajuta creierul să funcționeze. Fără carbohidrați și zaharuri s-ar putea să aveți probleme de sănătate și simptome precum energie scăzută, moleșeală și ceață cerebrală, scrie Cnet.
Mierea
Mierea este apreciată nu doar pentru dulceața sa naturală, ci și pentru valoarea sa nutritivă. Albinele o prepară din nectarul plantelor în procesul de polenizare și conține o gamă largă de compuși și antioxidanți din plante.
Sirop de arţar
Un alt îndulcitor natural popular, siropul de arțar este produs din seva arborilor de arțar. Ca și mierea, conține antioxidanți și minerale care pot fi benefice pentru sănătate. S-a demonstrat că mulți dintre compușii din siropul de arțar ajută la combaterea cancerului și a diabetului. Cu cât este mai închis la culoare, cu atât este mai puțin rafinat.
Stevia
Dacă nu sunteți un fan al aromei siropului de arțar sau mierii, dar doriți o modalitate de a îndulci băuturile și rețetele, stevia este o alternativă excelentă la zahăr. Acest îndulcitor este făcut din planta Stevia și este de 200 până la 400 de ori mai dulce decât zahărul alb.
Ca înlocuitor al zahărului, stevia nu conține calorii. De asemenea, a fost legată de scăderea zahărului din sânge și a colesterolului. Rețineți că multe produse cu stevia de pe piață conțin alte ingrediente procesate sau alcooli de zahăr.
Citeşte continuarea AICI.