Sari la conținut

„Ceasul morții”, aplicația AI care îți prezice cu exactitate anul și data morții. În plus, te și motivează să trăiești mai mult

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
O aplicatie AI iti poate prezice data exacta a mortii

„Ceasul morții”, o nouă aplicație inteligentă artificială (AI), pretinde că poate identifica data morții, într-un efort de a motiva utilizatorii să facă alegeri mai sănătoase și să ducă o viață mai lungă.

Pentru 40 de dolari pe an, cei care doresc să primească veștile mai puțin plăcute pot descărca „Ceasul morții”. Aplicația va pune o serie de întrebări despre sănătatea și obiceiurile sociale, în urma cărora poate prezice nu doar anul, ci și data exactă a morții unei persoane, împreună cu vârsta biologică actuală.

„Ceasul morții” poate prezice cu exactitate anul și dat morții

Intenția sa este de a servi drept un semnal de alarmă, înainte de a fi prea târziu pentru a face schimbări semnificative.

„În lumea de astăzi, asistența medicală este de obicei reactivă, intervinând doar atunci când apar probleme și adesea prea târziu”, a spus fondatorul Brent Franson.

„„Ceasul morții” („Death Clock”, în engleză, n.red.) reprezintă trecerea către Medicine 3.0, în care indivizii sunt echipați cu cunoștințe cuprinzătoare despre sănătatea lor și încurajați să-și gestioneze în mod proactiv starea de bine pentru a se bucura de o viață mai lungă și mai sănătoasă”, a spus Franson, potrivit NY Post.

Ceasul mortii
Sursa foto: NYPost

Aplicația va crea apoi un „plan de longevitate” personalizat cu modificări sugerate în stilul de viață și lucruri care merită aduse la cunoştinţă medicilor persoanei respective.

Testele de sânge, profilele genetice și alte documente personale de sănătate pot fi, de asemenea, încărcate în aplicație.

Când a fost testată de Amanda Kooser de la CNET (scriitoarea independentă Amanda C. Kooser acoperă gadgeturi și știri tehnice), ea a raportat că întrebările despre ceasul morții variază de la factori biologici, cum ar fi nivelurile de colesterol, până la întrebări despre somn și sănătatea mintală, precum și cât de mult stă o persoană pe zi.

Alte întrebări se învârt în jurul dietei, activității fizice, fumatului și, de asemenea, a avea o viață socială.

Când Kooser a făcut în mod intenționat testul și a aflat că ar urma să moară în 2043. „Aceasta este motivația pentru mine să rămân urmez calea dreaptă”, a zis aceasta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel