Categories: Stil de viaţă

Ceasul Chinezesc nu greșește! Află ce organe nu funcționează corect

In Medicina Traditionala Chinezeasca se considera ca fiecare organ din corp poate atinge un punct de energie maxima si un punct de energie minim

Aparent, corpul nostru este construit sa contina un sistem energetic de meridiane, altele decat sistemele cunoscute, cum ar fi sistemul limfatic, sistemul nervos, etc. Spre deosebire de vasele de sange, aceste meridiane sunt canale prin care curge energia in loc de sange. Ele afecteaza corpul si schimbul de substante din el. Important este ca aceste meridiane pot spune ce organe sunt bolnave si care sunt sanatoase in functie de ceasul chinezesc, considerat infailibil.

Potrivit medicinei traditionale chinezesti, prin organele corpului circula o energie vitala care isi completeaza un ciclu intreg la fiecare 24 de ore. Ceasul biologic chinezesc prezinta fluxul circadian al energiei (Qi – se pronunta Chi) ce strabate organele din corp la anumite momente ale zilei. Fiecare organ are o maxima energie de doua ore.

Ce ne comunica Ceasul Biologic Chinezesc?

In momentul in care un organ se afla in punctul maxim al anergiei, la polul opus al ceasului, 12 ore mai tarziu, se afla un alt organ in punctul minim de energie. Spre exemplu, in intervalul de timp 1-3 a.m, ficatul isi atinge punctul maxim de energie si isi face cu succes activitatea de curatare a sangelui, in timp ce intestinul mic, responsabil pentru absorbtia de nutrienti, se afla la punctul minim de energie. Ce inseamna acest lucru? In principiu, acesta este timpul necesar- 12 ore- de care corpul are nevoie pentru a digera gustarile din timpul noptii. Corpul nu este construit in asa fel incat sa se acomodeze cu tabieturile societatii moderne de a avea cine tarzii si gustari inainte de culcare. Cand mancam seara tarziu, mancarea nu este bine absorbita de catre intestinul subtire si ficatul are mici sanse sa-si faca activitatea de curatare.

Ideea este sa incercati sa va planificati ziua in functie de punctele minime si maxime de energie ale organelor astfel incat sa reusiti sa va aflati in perfecta simbioza cu prorpriul corp.

5 – 7  este timpul perfect in care instestinul gros se ocupa de eliminarea toxinelor din corp ingerate cu o zi inainte. Este de asemenea timpul ideal in care sa va spalati corpul si pieptanat parul. Se spune ca acesta combinatie de curatare a corpului si pieptanat este o cale excelenta de relaxare si eliberare a energiei negative.

7 – 9 este timpul stomacului si momentul in care este recomandat sa savurati cea mai bogata masa a zilei pentru a optimiza digestia si absorbitia.

 9 – 11  este timpul pancreasului ai al splinei, timpul in care enzimele incep sa digere mancarea si sa creeze energie pentru ziua ce urmeaza. Acesta este timpul ideal pentru a face sport sau pentru a lucra. Incercati sa realizati cele mai importante sarcini in acest moment al zilei.

11 – 13 – este timpul inimii care va pompa nutrienti in intregul corp pentru a-l hrani si a-i oferi energie. Acest interval de timp se recomanda pentru servirea pranzului. Incercati sa luati o masa usoara, gatita si, daca se poate, o ora de siesta sau o ceasca de cafea. Puteti experimenta sentimente de fericire extreme sau tristete in acest moment al zilei.

1 3– 15 este timpul in care intestinul mic incepe asimilarea si digestia mancarii consumate in timpul pranzului. Este, de asemenea, un moment in care va puteti concentra eficient pe task-urile din timpul zilei. Este posibil sa va confruntati cu ganduri de vulnerabilitate sau abandon in acest moment al zieli.

15 – 17 este timpul vezicii urinare, timpul in care deseurile merg catre sistemul de filtrare al rinichilor. Serviti o ceasca de ceai sau beti apa si continuati sa va duceti la bun sfarsit sarcinile caci aveti o mare capacitate de concentrare. Puteti experimenta stari de iritare si timiditate.

17 – 19 este timpul rinichilor si momentul in care sangele este filtrat in rinichii ce muncesc pentru a mentine un echilibru chimic in corp. Acesta este momentul perfect pentru a servi cina si sa va activati circulatia prin plimbari, masaj sau stretching. Puteti experimenta stari de frica sau teroare.

19 – 21 este timpul circulatiei cand nutrientii sunt transportati in celule si capilare. Acesta este momentul ideal pentru a citi. Evitati sa aveti prea multe activitati mentale in acest timp. Va puteti confrunta cu o dificultate de exprimare a emotiilor. Este cel mai bun moment pentru a face sex si pentru a reproduce.

21 – 23 p.m este timpul sistemului endocrin cand corpului este ajustat si enzimele se refac. Este si timpul de a merge la culcare pentru a permite corpului sa-si conserve energia pentru a doua zi. Paranoia sau confuzia pot fi experimentate la aceasta ora.

23 – 1 este timpul in care corpul trebuie sa fie in perfect repaus pentru ca a doua zi sa va treziti odihniti. Este si timpul in care energia yin scade si energia yang, cea care ne ofera energie, creste.

1 – 3 este timpul ficatului. In acest timp toxinele sunt eliminate din corp si sangele este inlocuit cu unul nou. In acest timp corpul trebuie sa fie perfect adormit. Puteti experimenta stari de furie si frustrare.

3 -5  este timpul plamanilor si inca timp de odihna pentru organism. Corpul trebuie mentinut cald in acest moment astfel incat plamanii sa fie ajutati sa ofere corpului oxigen. Plamanii sunt asociati cu sentimente de tristete.

Ceasul Biologic Chinezesc va poaye ajuta sa identificati si eventualele boli de care suferiti. Spre exemplu, daca va treziti intre ora 3 – 5 a.m in mod frecvent, ar putea fi un semn al problemelor de plamani sau un semn ca aveti o problema ce va supara si intristeaza.
Daca va confruntati cu sentimente de furie, acestea se pot inteti in intervalul 1 – 3 a.m, momentul ficatului.

Recent Posts

Adio gripă și răceală: Cum se prepară leacul băbesc care îmbunătățește sănătatea instant

Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…

5 minute ago

Premiu pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital

Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…

35 de minute ago

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

o oră ago

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism: Ne protejează de cancer, diabet și depresie

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…

2 ore ago

Performerii din sănătate prezentați de Revista Capital

Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…

2 ore ago

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Capital. Ce premiu a obținut

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…

2 ore ago

Citeste si: