Merele contin multa apa si, pentru a se proteja, secreta un fel de strat ceros. Cu timpul insa se pierde si atunci producatorii, pentru a le face mai atragatoare, dar si pentru a preveni deshidratarea, adauga ceara artificiala. Aceasta ceara se adauga fie prin scufundare, fie prin pulverizare si de cele mai multe ori este vorba de o ceara comestibila Carnauba sau Shellac. Cei cu mai putine scrupule folosesc ceruri daunatoare, pe baza de petrol, iar daca aveti in fata un mar foarte lucios si stralucitor, este suspect de tratare cu ceruri de sinteza.
Cum elimini ceara de pe fructe
Daca nu ai posibilitatea sa cumperi mere organice, iata o metoda a elimina ceara de pe fructe. Simpla spalare cu apa nu va elimina ceara.
Ai nevoie de: o perie, bicarbonat de sodiu si suc de lamaie.
1. Umpleti chiuveta cu apa calduta.
2. Adaugati o lingura de suc de lamaie si o lingura de bicarbonat de sodiu.
3. Adaugati merele, lasati-le cateva minute, apoi periati-le.
Va dati seama ca ati eliminat ceara, daca apa devine tulbure.