Din cuprinsul articolului
Infecția cu Helicobacter pylori (H. pylori) apare atunci când bacteriile H. pylori îți infectează stomacul. Acest lucru se întâmplă de obicei în copilărie. O cauză comună a ulcerelor de stomac (ulcer peptic), infecția cu H. pylori poate fi prezentă la mai mult de jumătate din oameni din lume.
Majoritatea oamenilor nu realizează că au infecție cu H. pylori pentru că nu se îmbolnăvesc niciodată de ea. Dacă dezvoltați semne și simptome ale unui ulcer peptic, medicul dumneavoastră vă va testa probabil pentru infecția cu H. pylori. Un ulcer peptic este o rănire pe mucoasa stomacului (ulcer gastric) sau pe prima parte a intestinului subțire (ulcer duodenal).
Majoritatea persoanelor cu infecție cu H. pylori nu vor avea niciodată semne sau simptome. Nu este clar de ce mulți oameni nu au simptome. Dar unii oameni se pot naște cu mai multă rezistență la efectele nocive ale H. pylori.
Atunci când semnele sau simptomele apar cu infecția cu H. pylori, acestea sunt de obicei legate de gastrită sau ulcer peptic și pot include:
Potrivit topremediinaturiste.ro, cele mai bune ceaiuri pentru infecția cu Helicobacter Pylori sunt ceaiul de rădăcină de lemn-dulce și ceaiul de ienupăr.
Lemnul-dulce protejează pereții stomacului de eventuale leziuni, vindecându-le deja pe cele existente și atenuând simptomele infecției cu Helicobacter Pylori.
Lemnul-dulce este contraindicat în hipertensiune, hipotiroidie pronunțată, ciroză avansată, boli biliare aflate în fază acută.
Într-un litru de apă clocotită se adaugă 50 g rădăcină de lemn-dulce. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute, după care se lasă la macerat 5-6 ore. Se bea câte 1 pahar, de 3 ori pe zi, în cure de 3 săptămâni. Cura se reia peste 10 zile.
Ceaiul de ienupăr are un puternic efect antibiotic, distrugând tulpinile virusului Helicobacter Pylori. Împotriva gastritei produsă de infecția cu această bacterie, curele cu ceai de ienupăr sunt extrem de utile.
Într-o jumătate de litru de apă se adaugă 3-4 lingurițe de boabe de ienupăr mărunțite. Se lasă la macerat timp de 8-10 ore, după care se strecoară.
Lichidul se păstrează, iar planta rămasă după filtrare se fierbe ȋn încă o jumătate de litru de apă, timp de 5 minute. Se lasă la răcit, apoi se filtrează.
La final, se combină cele două extracte. Se consumă câte 3 căni de ceai, zilnic – dimineața, la prânz și seara, cu 15 minute înainte de masă. Se țin cure de 21 de zile. După o pauză de 14 zile, tratamentul se poate relua.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…