Ceaiuri digestive. În această perioadă, remediile pentru ușurarea digestiei sunt binevenite, iar ceaiurile pot fi consumate cu ușurință între mese. Iată care sunt ceaiurile cu efect digestiv.
Ceaiul de ghimbir stimuleaza digestia si contribuie la absorbtia nutrientilor. Are actiune eficienta asupra tranzitului intestinal, contribuind deopotriva la detoxifierea organismului. In plus, ceaiul de ghimbir contine vitaminele A, B, C, E, revigorand organismul. Folositi ghimbir proaspat, fierbeti-l, pisati-l, lasati amestecul sa se „odihneasca” 10 minute, dupa care strecurati ceaiul si consumati-l caldut.
Ceaiul de mentă. Aromat si răcoritor, ceaiul de menta este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru o digestie usoara. Mai precis, ceaiul de menta va poate ajuta sa scapati de balonare, de senzatia de prea plin. Amelioreaza sindromul de colon iritabil, reduce durerea si disconfortul, calmeaza spasmele. Aroma de menta este destul de puternica, iar forma recomandata pentru a fi consumata se gaseste in farmacii si plafare, la pliculete.
Ceaiul de papadie. Papadia este bogata in fibre, de aceea, ceaiul de papadie ajuta digestia si sustine functionarea corecta a tractului digestiv. Are un efect diuretic natural, combate constipatia si ajuta organismul sa elimine toxinele. Ceaiul de papadie se poate obtine atat din flori, cat si din tije si este indicat sa se consume dimineata, pe stomacul gol. Acest ceai creste motilitatea, adica rata cu care alimentele trec prin stomac, relaxand musculatura dintre stomac si intestinul subtire.
Ceaiul verde este benefic pentru digestie si reduce constipatia, datorita substantelor continute, numite polifenoli, printre care se numara si catechinele. Un studiu publicat in Journal of Chemistry Agricole in anul 2005 arata ca aceste catechine din ceaiul verde cresc activitatea pepsinei, enzima digestiva care descompune proteinele in stomac. Are actiune laxativa si imbunatateste tranzitul intestinal.