Ceaiuri care scad colesterolul și curăță arterele de depozitele de grăsimi

Ceaiuri care scad colesterolul. Ceaiul curăţă arterele, ajută la slăbit şi este o bună terapie împotriva stresului. Nutriţioniştii îl recomandă celor cu colesterolul crescut, persoanelor cu probleme de greutate, dar şi celor care suferă de insomnii.

Ceaiul verde sau de hibiscus, ceaiul alb sau cel de muşeţel sunt sortimente care vă ajută să reduceţi grăsimile din sânge. Totodată, ele accelerează metabolismul, ajutând la slăbit.

Pentru calmare, sunt recomandate ceaiurile de tei, lavandă, valeriană, coriandru, mentă, fenicul, cele din fructe de păducel şi cele din rădăcină de hamei. Spre deosebire de cafea, ceaiul nu creşte tensiunea şi nu excită sistemul nervos. Şi cardiacii pot beneficia de pe urma acestor „licori sedative”, deoarece ele irigă vasele de sânge

Condimentetele pot completa gustul

Specialiştii în nutriţie recomandă ceaiurile fierte, în locul celor îmbuteliate, pentru a evita excesul de calorii şi zahăr. Dintre toate tipurile de ceai sunt considerate pure ceaiurile: verde, negru, alb oolong şi pu-erh.

Pentru dimineaţă, este recomandat ceaiul negru, deoarece are cofeină şi înviorează, iar pentru restul zilei, puteţi încerca ceaiul verde, un bun tonic pentru organism. Pe acesta îl puteţi combina cu petale de trandafir, lămâie şi condimente. Veţi obţine un evantai întreg de arome. Ceaiurile pot fi condimentate cu piper, cuişoare şi scorţişoară, gustul fiind unul deosebit.

Benefic pentru plămânii expuşi fumului de ţigară

Obţinut din frunze fermentate, ceaiul negru conţine cea mai mare concentraţie de cofeină. Este benefic şi pentru plămânii expuşi fumului de ţigară şi reduce riscul producerii atacurilor cerebrale. Despre ceaiul alb specialiştii spun că are cele mai multe proprietăţi anticancer şi că este bun pentru slăbit, iar despre cel verde, că previne înfundarea arterelor, reduce riscul apariţiei bolilor de memorie şi pe cel al atacurilor de inimă.

De asemenea, studiile arată că ceaiul verde poate fi de folos în tratarea problemelor cu vezica urinară, stomacul ori pancreasul. Ceaiul pu-erh este obţinut din frunze îmbătrânite şi fermentate. Un studiu realizat pe animale a demonstrat că ceaiul pu-erh se asemănă ceaiului negru şi ajută la scăderea greutăţii şi a nivelului de colesterol.

Spre deosebire de cafea, ceaiul nu conţine grăsimi. Când cafeaua se încălzeşte treptat, se eliberează doi compuşi, gasol şi cafestol, care o fac mai bună la gust, dar şi mai nesănătoasă, principalul risc fiind creşterea grăsimilor din sânge. La ceai, nu există acest risc. Ca îndulcitor, mierea este cea mai bună soluţie.

Recent Posts

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

12 minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

42 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Citeste si: