Locuitorii din Tibet sunt recunoscuți pentru longevitatea lor și de aceea, cultura și practicile specifice zonei stârnesc interesul oamenilor din întreaga lume.
Cu un gust delicios, acest elixir ține bolile la distanță, înlocuiește suplimentele alimentare și îmbunătățește starea generală.
Ingrediente:
- 2l de apă
- 5g pudră de ghimbir/ ghimbir proaspăt răzuit
- 2 linguri suc proaspăt de lămâie
- 2 linguri miere naturală
- 1 vârf de cuțit de piper
- 1 vârf de cuțit de chimen
Preparare:
Fierbeți apa timp de 5 minute, luați-o de pe foc și în momentul în care s-a răcit puțin adăugați toate ingredientele. Ceaiul poate fi servit în momentul în care s-a răcit complet.
Este important să nu adăugați ingredientele în apă clocotită. Temperatura acesteia ar trebui să fie suportabilă.
Dozaj:
Ceaiul ar trebui consumat pe durata întregii zile, de preferință înainte de cele trei mese principale. Cantitatea recomandată în rețetă este suficientă pentru trei persoane.