Din cuprinsul articolului
Bea un ceai de scorțișoară înainte de a merge la culcare poate ajuta la prevenirea creșterii în greutate și la arderea unor grăsimi; In plus, este placut si poate fi transformat intr-un ritual relaxant.
Scorțișoara reduce unele dintre efectele negative ale consumului de alimente bogate în grăsimi și ajută la arderea celulelor adipoase prin termogeneză.
De asemenea, poate crește sensibilitatea la insulină și scădea zahărul din sânge, ambele efecte cheie pentru pierderea în greutate și gestionarea diabetului de tip 2. În plus, reduce crampele menstruale.
Scorțișoara previne, de asemenea, inflamația abdomenului și, în general, a întregului corp. În plus, are câteva proprietăți antibacteriene și antifungice puternice, ceea ce înseamnă mai multe beneficii pentru un organism sănătos și o mai bună procesare a alimentelor.
Ingrediente
- 1 cană de apă
- 1 lingura de scortisoara macinata sau un baton de scortisoara
Pentru a avea o tentă condimentată, o putere antioxidantă și antiinflamatoare mai mare, puteți adăuga:
Una sau două felii subțiri de ghimbir cu ¼ de lingură de pudră de piper negru sau, o lingură de suc de lămâie împreună cu ardeiul.
Pregătirea
- Pune batonul de scortisoara intr-o cana.
- Adaugati apa clocotita si infuzati ceaiul de scortisoara, acoperit, timp de 10 minute.
Dacă folosiți scorțișoară pudră, turnați apa clocotită peste amestecul de scorțișoară și alte ingrediente. Treceți băutura printr-o sită și beți-o când este călduță, potrivit Better with Health.
Ceai rece de scorțișoară
Această opțiune este de luat în calcul în zilele caniculare și poate fi consumată după prânz, ca gustare de după-amiază și după cină.
Ingrediente
- 1 litru de apă.
- 1 baton de scortisoara tocat bucatele.
- Miere (optional).
Pregătirea
- Se fierbe apa
- Cand incepe sa clocoteasca, adauga batonul de scortisoara.
Lăsați la infuzat loc timp de 10 minute - Pune borcanul la frigider 30 de minute pentru a se răci.
- La final se serveste in pahare de sticla.
- Adaugă una sau două linguri de miere pentru a-i îmbunătăți textura și gustul.