Ceaiul miraculos anti-imbatranire creste imunitatea si poate regla tensiunea arteriala

Ceaiul miraculos care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa. Este alternativa ideala la bauturile racoritoare.

De ce sa le mai consumi, cand acest ceai delicios, pe langa proprietatile benefice pentru sanatate, hidrateaza si tine cu succes locul bauturilor din comert.

Ceaiul de hibiscus se poate consuma si ca ice tea, adaugand cuburi de gheata. Dar care sunt utilizarile sale miraculoase?

Poate regla tensiunea arteriala

Unul dintre beneficiile ceaiului de hibiscus este si reglarea tensiunii. Mai multe studii arata ca bautura ar putea ajuta persoanele ce sufera de boli cardiovasculare, insa mai mai multe studii in domeniu sunt necesare pentru a trage concluzii semnificative.

Ajuta sistemul imunitar

Deliciosul ceai contine cantitati mari de vitamina C si fier, substante cunoscute pentru importanta lor in sistemul imunitar, spune nutritionistul Erica Ingraham.

Consumul frecvent de ceai de hibiscus te poate ajuta sa ai un organism puternic, care lupta cu succes impotriva virusurilor sezoniere si a bacteriilor. De aceea, este perfect atat in perioada rece si in momentul de tranzitie dintre anotimpuri, cat si vara.

Abunda in antioxidanti

Ceaiul de hibiscus este o sursa excelenta de antioxidanti, acele elemente care lupta impotriva radicalilor liberi si mentin trupul tanar si sanatos. Acestia se gasesc in antocianine, pigmentii care dau culoarea rosiatica intensa a hibiscusului.

Bineinteles, antioxidantii se gasesc in numeroase ceaiuri, mai ales in cel verde. Insa, spre deosebire de acesta, ceaiul de hibiscus poate fi consumat la orice ora, fara sa deregleze programul de somn, iar gustul sau este mai putin puternic.

Ceaiul de hibiscus este numai bun pentru momentele in care ai pofta de un ceai aromat, dar ai vrea sa incerci ceva deosebit. Are un gust fructat, usor acrisor, asemanator cu cel al fructelor de padure, dar o idee mai floral.

In plus, beneficiile ceaiului de hibiscus sunt nenumarate, chiar daca sunt mai putin cunoscute de publicul larg. In Egiptul antic, acesta era folosit pentru a potoli setea si pentru a racori corpul dupa zile lungi si caniculare.

CITESTE CONTINUAREA…

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

2 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

22 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

42 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: