Sari la conținut

Ceaiul minune care combate celulele canceroase. Se spune că este mai eficient decât chimioterapia!

Ceai de papadie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de papadie

De-a lungul istoriei, oamenii au apelat la farmacia Mamei Natură, folosind ierburi și plante botanice pentru a-și îmbunătăți starea de bine. Printre aceste elixiruri naturale, ceaiul a devenit un aliment de bază pentru cei care caută un impuls sănătos.

Studii recente au evidențiat potențialul ceaiului de păpădie de a combate celulele canceroase și de a stimula ficatul.

Good Housekeeping a scos în evidență un studiu care sugera capacitatea ceaiului de păpădie de a elimina anumite celule de cancer de piele. Studiul din 2011 a declarat: „În acest studiu pe celule de melanom uman, am arătat că extractul de rădăcină de păpădie este mai mult decât un chimiopreventiv demn, este rapid, netoxic și, prin urmare, specific în țintirea celulelor canceroase de melanom uman, ceea ce îl face un chimioterapeutic valoros”.

Discutând cu revista, expertul Kevin Spelman a explicat: „Ajută la evacuarea bilei din ficat, iar atunci când se evacuează bila, în esență, este ca și cum ai apuca și ai stoarce un burete. Faci ficatul să evacueze bila, iar aceasta ia toxinele cu ea.”

Și ca și cum detoxifierea ficatului nu ar fi suficientă, Spelman a observat că ceaiul de păpădie ar putea fi bun și pentru rinichi, datorită antioxidanților pe care îi conține, relatează Surrey Live.

Afirmând puterea protectoare a ceaiului, el a remarcat: „Există niște compuși în el care sunt antioxidanți foarte puternici, iar antioxidanții, în general, au un efect protector asupra țesuturilor pe care le văd”.

Ceaiul de păpădie nu este doar un potențial stimulent pentru sănătate, ci și o soluție ușoară pentru portofel. Puteți obține o cutie de 120 de pliculețe de ceai de la bine-cunoscuta marcă Clipper pentru doar 13,95 £ pe Amazon, ceea ce înseamnă doar 11 pence pe ceașcă.

Ceaiul minune care combate celulele canceroase

Dar nu doar ceaiul de păpădie stârnește interesul comunității medicale; și cafeaua a făcut valuri. O serie de studii recente au sugerat că cafeaua ar putea fi bună pentru sănătatea noastră.

La începutul acestui an, profesorul Tim Spector, fondatorul ZOE, și-a împărtășit ideile pe Instagram, menționând: „Studiile arată că băutorii de cafea au rate mai scăzute de boli de inimă decât cei care nu beau cafea. Cu siguranță nu există un exces de cancere sau de mortalitate care să sugereze că au existat efecte negative.”

El a avertizat, totuși, că unele persoane pot fi mai sensibile la cofeină, experimentând o bătaie mai rapidă a inimii și alte efecte notabile, deși acestea nu tind să fie letale sau să provoace daune de durată.

În postarea sa, profesorul Spector a subliniat importanța moderației atunci când vine vorba de consumul de cafea. În timp ce unii ar putea obține beneficii semnificative, alții ar putea să nu vadă aceleași efecte.

Aprofundând, el a împărtășit o notă personală: „Nu-mi pot începe ziua fără cafea și nu sunt singurul, peste 2 miliarde de cești sunt băute în fiecare zi, dar ce face acest obicei pentru sănătatea noastră? Ei bine, ca majoritatea lucrurilor, depinde probabil de biologia ta.”

„În timp ce cafeaua este plină de polifenoli și fibre care s-au dovedit a fi benefice pentru sănătatea intestinului, pentru aceia dintre noi care sunt sensibili la cafeină, costurile pot depăși aceste beneficii.”

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel