Din cuprinsul articolului
Suferind de un colon iritat înseamnă că activitățile vieții de zi cu zi sunt afectate din cauza unor factori precum colici, gaze sau diaree, ceea ce poate duce la momente inconfortabile sau jenante. De aici și importanța de a-i acorda atenția necesară din punct de vedere medical.
Colonul este responsabil de ultima parte a procesului de digestie, unde trebuie depozitate reziduurile alimentare care au fost deja lipsite de nutrienții necesari organismului. Din acest motiv, colonul ocupă cea mai mare parte a intestinului gros și trebuie să pregătească și să stocheze scaunul.
Din cauza acestui rol important în procesul de digestie, este important să menținem această zonă în condiții optime, astfel că este esențial să avem o dietă foarte bună, pe lângă curățarea sau purificarea periodică a colonului.
Sindromul colonului iritabil (IBS) este o tulburare frecventă care afectează intestinul gros. Semnele și simptomele includ crampe, dureri abdominale, balonare, gaze și diaree sau constipație; în unele cazuri, aceste simptome pot apărea împreună.
Acum, când vorbim despre o posibilă soluție pentru acest simptom, putem lua în considerare turmericul, care este un condiment utilizat pe scară largă în bucătărie ca agent colorant, dar proprietățile sale sunt atât de extinse încât consumul său este în creștere, deoarece ajută la reducerea colesterolului, la prevenirea diabetului, la ameliorarea durerii și chiar ajută în cazul bolii Alzheimer, printre altele.
Turmericul este un membru al familiei Zingiberaceae sau ghimbir. Este originar din Asia de Sud-Est, unde este folosit în bucătărie de aproximativ 25 de secole. Iar când vine vorba de utilizarea în scopuri medicinale, este cunoscut pentru proprietățile sale împotriva cancerului, a colesterolului ridicat și a osteoartritei, printre alte boli.
Unele dintre beneficiile care pot fi obținute prin consumul unui condiment precum turmericul, potrivit portalului El Universal, pot fi:
Dar asta nu e tot, este un aliat de nădejde în lupta împotriva bolii Alzheimer. „Turmericul poate ajuta la prevenirea generării aminoacidului amiloid-β (prezent în creierul persoanelor cu această boală). Acest lucru se datorează faptului că acest condiment are capacitatea de a traversa bariera hemato-encefalică, de a ajunge la celulele creierului și de a proteja neuronii de diversele agresiuni toxice ale îmbătrânirii și de amiloid-β la om, deci ajută la îndepărtarea simptomelor bolii”, precizează site-ul.
Pentru a folosi cât mai bine toate proprietățile turmericului pentru Alzheimer și boala intestinului iritabil, turmericul trebuie consumat sub formă de ceai sau infuzie. Ceaiul de turmeric poate fi preparat folosind pudră pură de turmeric sau turmeric ras, măcinat sau uscat.
Ingrediente:
1 cană de apă sau lapte.
1 linguriță de turmeric.
1 linguriță de scorțișoară.
1 lingură de miere.
1/2 linguriță de piper negru.
Preparare:
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…