Consumarea ceaiului de mușețel scade riscul dezvoltării cancerului de tiroidă, potrivit unui studiu grecesc.
Cercetătorii au intervievat mai multți atenieni în legătură cu stilul de viață, obiceiurile alimentare și au descoperit că persoanele care au raportat că au băut mai mult ceai de mușețel, perioade mari de timp erau mai puțin predispuse să dezvolte tumori tiroidiene maligne sau benigene.
Dr. Athena Linos, coordonatorul studiului susține că un rol de protecție împotriva cancerului, în general, îl are și dieta mediteraneană care include pește, fructe, legume și grăsimi sănătoase.
Linos și colegii săi au examinat prevalența cancerului și obiceiurile alimentare a 113 persoane. Rezulatele studiului au arătat că cei care consumau ceai de mușețeț de două-șase ori pe săptămână, erau cu 70% mai puțin predispuși să dezvolte tumori tiroidiene.
Mușețelul numit în unele locuri și romanițã, este una dintre cele mai vechi și folosite plante medicinale. Crește pretutindeni, pe marginea drumurilor, ogoarelor, pe lângã case.
Conține ulei volatil, apigeninã, umbeliferonã, eterul metilic al umbeliferonei, acid salicilic, fitosterine, subsanțe glicozidice, acid clorogenic, camilinã, vitamina B1, vitamina C, substanțe minerale, matricinã.
În ediția din 16 noiembrie a emisiunii „360 de grade”, Alina Bădic a discutat împreună…
Izolați-vă ferestrele astăzi! Vă pregătiți pentru zilele reci de iarnă? Prin setarea ferestrelor dvs. din…
Cheagurile de sânge pot pune viața în pericol dacă blochează venele sau arterele, făcând conștientizarea…
Pancreasul este un organ care ajută la digestie și la metabolizarea zahărului și este situat…
Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…
Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite.…