Sari la conținut

Ceaiul perfect pentru vară: topește grăsimea de pe talie și grăbește vindecarea întregului organism

Ceaiul perfect pentru vară. Florile de soc sunt bogate în vitamina C, săruri minerale, acizi, tanin şi ulei eteric, graţie cărora preparatele pe bază de soc accelerează vindecarea bolilor degenerative, cancerului şi tumorilor.

Datorită proprietăţilor sale laxative, ceaiurile din flori de soc sunt frecvent folosite în curele de slăbire. De aceea, persoanele supraponderale sau chiar obeze nu ar trebui să ocolească aceste preparate, care le ajută să elimine excesul de apă de la nivelul ţesuturilor şi dizolvă stratul adipos. Sfatul specialiştilor ar fi acela de a consuma o cană cu ceai dimineaţa, pe stomacul gol.

Pentru obţinerea ceaiului se pune la fiert o jumătate de litru de apă, iar după ce începe să clocotească se ia de pe foc şi se adaugă cinci linguriţe cu flori de soc, proaspete sau uscate, după care se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 10 minute. După aceea se strecoară şi se bea fierbinte, neîndulcit. Se recomandă consumul a trei căni pe zi, băute cu înghiţituri rare, după mese. O cură completă durează patru săptămâni şi poate fi reluată la fiecare 60 de zile.

Sucul obţinut din florile parfumate ale socului se recomandă mai ales vara, fiind eficient în curele de dezintoxicare.
Ingrediente: 1 kg zahăr brun, 10 flori de soc mari, 4-5 lămâi, 150 g zahăr pentru caramel, 8 litri de apă de izvor.

Ceaiul perfect pentru vară. Mod de preparare

Zahărul brun se fierbe timp de 15 minute cu 3 litri de apă, obligatoriu de izvor, şi cu zeama de la o lămâie. Amestecul obţinut va fermenta mai repede fără drojdie de bere, pentru că oricum are propriile drojdii sălbatice, care se găsesc în aerul din mediul înconjurător.

Se pune totul într-un borcan de 10 litri, completând cu restul de apă rece, zeama şi coaja de la trei lămâi şi cele zece flori de soc. Se caramelizează 150 g zahăr, pentru culoare, iar când începe să se formeze spuma deasupra se stinge cu 1/2 litri din lichidul pregătit. Se lasă apoi la fiert, până când se topeşte caramelul, după care se adaugă în borcan şi se amestecă bine. Acesta se acoperă cu un tifon, pentru ca lichidul să fermenteze trei-patru zile, amestecându-l cu o lingură de lemn, de trei-patru ori pe zi.

Datorită faptului că nu s-a adăugat drojdie de bere, limonada va avea un gust mai plăcut şi se va păstra mai bine. După ce compoziţia a devenit puţin sifonată, se strecoară prin tifon dublu, cu un strat subţire de vată deasupra şi se toarnă în sticle, care se vor astupa foarte bine cu dop de plută legat cu sfoară. Sticlele se vor pune la rece imediat. Când se deschide sticla, limonada spumează precum şampania. Se poate păstra la rece chiar şi trei-patru luni. Se pot consuma trei-patru pahare pe zi.

Efecte benefice: Prin acţiunea sa depurativă şi antiinflamatorie articulară, socul este utilizat cu succes în tratamentul şi profilaxia reumatismului şi a gutei. Efectul său depurativ îl recomandă în tratamentul alergiilor, dermatozelor atopice, acneei sau psoriazisului. În cazul unor edeme, în cistite sau litiază urinară, este un remediu adesea folosit.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel