Din cuprinsul articolului
Fie că este consumată sub formă de condiment sau ceai, scoțișoara are o multitudine de beneficii asupra sănătății. Este benefică împotriva durerilor, are efect antiinflamator și luptă împotriva multor afecțiuni. Aceasta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, fiind pe primul loc în topul plantelor bogate în antioxidanți.
Aceasta se poate folosi într-o multitudine de preparate, de la deserturi, până la băuturi. Acest lucru înseamnă că scorțișoara poate fi integrată foarte ușor în alimentație, pentru a beneficia de toate proprietățile uimitoare. Din punct de vedere medical, scoațișoara reglează nivelul zahărului din sânge, calmează durerile și are efect antiinflamator
Iată care sunt câteva beneficii ale ceaiului de scorțișoară, potrivit Click! Sănătate.
Are un puternic efect antiinflamator
Inflamaţia cronică, provocată de stres, alimentaţie dezechilibrată, lipsa somnului, diverse toxine sau bacterii, poate avea efecte grave asupra organismului. Ceaiul de scorţişoară are proprietăţi antiinflamatoare care îl fac o alegere bună pentru a combate efectele nocive ale acestei probleme de sănătate.
Reglează nivelul zahărului din sânge
Datorită acţiunii asemănătoare cu a insulinei, scorţişoara contribuie la scăderea rezistenţei la acest hormon şi deci la reglarea glicemiei, ceea ce o face utilă în alimentaţia persoanelor diabetice. De asemenea, anumite cercetări au arătat că scorţişoara poate ajuta la descompunerea carbohidraţilor în intestine, ceea ce previne creşterea glicemiei după masă.
Luptă împotriva radicalilor liberi
Unul dintre condimentele cele mai bogate în atioxidanţi, alături de cuişoare şi oregano, scorţişoara creşte capacitatea organismului de a lupta împotriva radicalilor liberi (molecule care dăunează corpului şi contribuie la apariţia diabetului, a cancerului etc.)
Ameliorează durerile
Scorțișoara este eficientă în ameliorarea durerilor de stomac, datorită catehinei. Catehina din compoziţia scorţişoarei ajută la îndepărtarea disconfortului stomacal şi la normalizarea digestiei în caz de tulburări precum diareea sau constipaţia.
De asemenea, aceasta ameliorează durerile de gât și durerile menstruale, datorită substanțelor calmante și proprietăților antibacteriene.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…