Din cuprinsul articolului
Pătrunjelul este o plantă care este folosită pentru diferite preparate culinare. Cu toate acestea, cu doar două linguri din această plantă, se furnizează 2% calciu, fier și acid folic de care organismul are nevoie zilnic; 12% vitamina A; 16% din vitamina C și mai mult de 150% din vitamina K, relatează ziarul spaniol AS.
În altă ordine de idei, această plantă poate fi consumată sub formă de suc, iar conform portalului Sports World, este de preferat să o bei pe stomacul gol, cu scopul de a obține următoarele beneficii în organism.
- Îmbunătățește sistemul digestiv: consumul de sucul de pătrunjel în poate preveni inflamația gastrointestinală. În plus, îmbunătățește tranzitul intestinal.
- Acționează ca un energizant: datorită conținutului ridicat de fier, poate furniza doze mari de energie organismului, în special persoanelor care suferă de anemie.
- Reglează glicemia: consumul de sucul de pătrunjel pe stomacul gol reduce considerabil posibilitatea de a avea diabet de tip 2. De asemenea, reglează glicemia, deoarece este și bogată în quercetină.
- Activează sistemul imunitar: datorită conținutului său ridicat de vitamina C, pătrunjelul poate îmbunătăți și întări sistemul imunitar.
- Previne îmbătrânirea: această plantă conține și beta-caroten, care este un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură.
- Contine proprietati antiinflamatorii: acest beneficiu pe care il contine apa de patrunjel poate preveni inflamarea articulatiilor si durerea pe care aceasta o presupune.
- Servește ca diuretic: consumul acestei băuturi pe stomacul gol permite funcționarea corectă a rinichilor, prevenind astfel retenția de lichide și eliminarea toxinelor.
Cum se prepară sucul de pătrunjel?
Ingrediente
- 1 legătură mare de patrunjel proaspat.
- 1 litru de apă.
Pregătirea
- Spălați frunzele de pătrunjel.
Într-o cratiță medie se adaugă apa și se aduce la fierbere, apoi se adaugă frunzele de pătrunjel și se mai fierbe încă cinci minute. - Lasă băutura să stea 15 minute, strecoară, lasă să se răcească și păstrează la frigider, scrie Semana.
Ceaiul de pătrunjel dimineața: care sunt beneficiile sale și cum se prepară
Ceaiul de pătrunjel dimineața este ideal pentru slăbit, deoarece accelerează metabolismul și ajută la detoxifiere.
Ceaiul nu face însă minuni și pentru a vedea rezultate trebuie făcute modificări în dietă și trebuie adăugată o rutină de exerciții fizice.
In consecinta, pentru a obtine beneficiile, este necesar sa se fierbe un litru de apa si cand ajunge la punctul de fierbere se adauga un buchet mare de patrunjel proaspat si se lasa sa stea 15 minute. Ulterior, poate fi consumat cald sau rece timp de 15 sau 20 de zile.