Ceaiul cu beneficii uimitoare pentru sănătate: bogat în antioxidanți, reglează tensiunea arterială și te protejează de infecțiile urinare

Beneficiile ceaiului de merișor. În această perioadă de alimentație conștientă, să vă țineți sub control preferințele alimentare poate face minuni pentru corpul dumneavoastră. S-au dus zilele în care aveam doar ceaiuri negre, verzi și cu lapte pentru a ne satisface pofta de băuturi calde. Oamenii trec acum la ceaiuri de fructe și flori pentru a-și hrăni corpul și sufletul.

Nu multă lume știe, dar ceaiul de merișoare este un astfel de ceai de fructe care nu este doar gustos, ci și plin de mai multe beneficii. Sănătos și încântător de roșu, ceaiul de merișor este ușor de preparat acasă și este o alternativă perfectă la ceaiul de dimineață devreme sau la ceaiul verde de seara târziu. Încă nu sunteți convins?

Cum să faci ceai de merișor acasă

În loc să cumpărați pachete de ceai de pe piață, puteți face cu ușurință ceai de merișor acasă. Pentru a face ceai de merișoare, aveți nevoie de 1 pachet de merișoare, apă, bețișoare de scorțișoară, cuișoare, lămâie și suc de portocale. Puneți toate ingredientele într-o oală și fierbeți-le timp de 30 de minute. Acest lucru ar permite tuturor ingredientelor să se combine și să elibereze o aromă delicioasă.

5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de merișoare

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

1. Plin de antioxidanți

Să bei o ceașcă fierbinte de ceai de merișor te poate încărca cu antioxidanți. Potrivit unui studiu de cercetare publicat în 2022, merișoarele sunt pline de componente nutritive și antioxidanți precum polifenoli, zeaxantină, flavonoide și luteină; și este unul dintre puținele fructe care sunt bogate în proantocianidine. Acești antioxidanți vă pot ajuta să combateți stresul oxidativ și pot diminua riscul de boli cronice.

2. Sănătatea tractului urinar

Te lupți cu infecții urinare recurente? Atunci consumul unei cești de ceai de merișor vă poate ajuta în acest sens. Conform unui studiu publicat în Cochrane Library, consumul de merișoare și produse din merișoare poate ajuta la reducerea riscului de infecții urinare la copii și adulți. Componentele nutriționale prezente în ceaiul de merișoare pot ajuta la prevenirea pătrunderii bacteriilor în mucoasa tractului urinar.

3. Pierdere în greutate

Ești în căutarea unui ceai de fructe gustos care să te ajute să slăbești? Atunci ceaiul de merișor poate fi soluția ta. Ceaiul de merișoare este plin de vitaminele C, B1, B3, B6 și minerale. Este sărac în calorii și bogat în fibre dietetice te poate ajuta să te simți plin și satisfăcut pentru o perioadă lungă de timp. Mai mult, dacă aveți o poftă de dulce, dulceața naturală a ceaiului de merișor vă poate ajuta să o satisfaceți.

4. Scade tensiunea arterială

Consumul a una-două căni de ceai de merișor poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Potrivit unui articol publicat de Asociația Americană a Inimii, merișoarele pot avea capacitatea de a vă reduce tensiunea arterială. Conform Healthline, vitaminele și mineralele prezente în merișoare și în extractele sale nu numai că ajută la reglarea tensiunii arteriale, dar îmbunătățesc și mai mulți factori de risc pentru bolile de inimă.

5. Piele hidratată

Ceaiul de merișoare este gustos și dulce în mod natural, ceea ce poate ajuta la hidratare și la pofta de dulce. Consumul unei cești de ceai de merișoare te poate ajuta, de asemenea, să ai o piele hidratată și strălucitoare. Merișoarele sunt bogate în vitamina C și acid salicilic care pot ajuta la reducerea petelor de pe piele și la obținerea unei pieli fine.

Recent Posts

În sfârșit, picioare netede și bine îngrijite: 5 remedii pentru călcâiele crăpate!

Te lupți cu călcâiele crăpate și pielea uscată de pe picioare? Ați dori să aveți…

4 minute ago

Atenție la produsele de post! Nutriționiștii trag un semnal de alarmă cu privire la acest aliment consumat de români

Grăsimile hidrogenate, cunoscute și ca grăsimi trans, sunt un ingredient frecvent întâlnit în produsele de…

33 de minute ago

Când ajung deciziile de pensionare pentru dosarele depuse după 1 septembrie 2024?

Pensionarii care au depus dosarele de pensionare începând cu 1 septembrie 2024, data intrării în…

o oră ago

Informații terifiante ies la iveală: Ce religie era Silviu Prigoană și ce i-au putut să îi scrie pe piatra funerară de lux

Silviu Prigoană, cunoscut pentru implicarea sa în afaceri și în spațiul public, a avut o…

2 ore ago

Alertă medicală: numărul cazurilor de rujeolă a crescut vertiginos la nivel mondial

În 2023, numărul cazurilor de rujeolă la nivel global a crescut semnificativ, ajungând la aproximativ…

2 ore ago

Alegeri prezidențiale 2024. Cine este Ana Birchall, candidată independentă la alegerile prezidențiale 2024

Ana Birchall, fost ministru al Justiției și actualmente candidată independentă la alegerile prezidențiale din 2024,…

3 ore ago

Citeste si: