Ceaiul de isop are proprietăți miraculoase asupra sănătății organismului. Isopul este o plantă cu puternice proprietăți terapeutice. Acesta este un excelent remediu natural împotriva afecțiunilor respiratorii.
Sunt studii care au arătat că isopul are proprietăți antiseptice, antimicrobiene și astringente. Totodată, uleiul esențial de isop este folosit mai ales în cazul broniștelor, gripei sau răcelilor.
Atunci când este utilizat pe plan intern, isopul are proprietăți bronhodilatatoare, sedative, antiasmatice, sudorifice, expectorante, antispastice, stomahice, carminative. Dar are și proprietăți vasodilatatoare, hipotensive, antivirale, anticataralice, laxative, este tonic digestiv, respirator. Atunci când este folosit extern, acesta are are efecte cicatrizante, antiseptice, astringente și antiherpetice. Cu alte cuvinte, ceaiul ajută în cazul bronșitei, astmului, ascită, balonare, indigestie, calcului biliari, tratează afecțiunile grastrice, ameliorează herpesul dar și durerile reumatice. Este bun și ca tratament în amenoree, combate oboseala fizică și psihică, foarte eficace în gripă, guturai, laringită.
Planta conține și cantitățile mari de vitamina C, dar și numeroși antioxidanți care contribuie la susținerea sistemului imunitar. În plus, ceaiul este un leac bun atunci când ești răcită sau ai gripă.
Isopul are un efect ușor laxativ, întărește mucoasa intestinală și bucală. De asemenea, este foarte bun în susținerea unei digestii optime.
Cele mai importante efecte terapeutice ale isopului se datorează în special uleiului, care se regăseşte în părţile aeriene ale plantei. În timp, cercetătorii au descoperit că această esenţă are proprietăţi bactericide (distruge bacteriile), antiseptice, astringente, antivirale, cicatrizante, diuretice, expectorante şi sedative. Planta se poate administra sub formă de pulbere, de macerat sau de infuzie.
Maceratul este foarte bun atunci când se urmărește calmarea gastritei. De asemenea, infuzia este benefică la eliminarea toxinelor din corp.
Atenție! Indiferent de beneficiile acestuia, femeile gravide și cele care alăptează nu ar trebui să îl consume. Ceaiul de isop este considerat sigur, însă uleiul esențial este toxic consumat în doze mari. Mai mult, unele dintre elementele componente pot crește riscul de convulsii.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…