Din cuprinsul articolului
Ceaiul de scorțișoară este o băutură interesantă care poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate. Este făcută din scoarța interioară a arborelui de scorțișoară, care se ondulează în rulouri în timp ce se usucă, formând bețișoarele de scorțișoară recunoscute. Aceste bețișoare sunt fie înmuiate în apă clocotită, fie măcinate într-o pulbere care poate fi folosită pentru a face ceaiul.
Ceaiul de scorțișoară este plin de compuși benefici care pot oferi diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv sprijinirea pierderii în greutate, îmbunătățirea sănătății inimii, atenuarea crampelor menstruale și reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.
Iată 12 beneficii pentru sănătate bazate pe știință ale ceaiului de scorțișoară.
Ceaiul de scorțișoară conține o mulțime de antioxidanți, care sunt compuși benefici care vă ajută să vă mențineți sănătos.
Antioxidanții luptă împotriva oxidarii cauzate de radicalii liberi, care sunt molecule care vă dăunează celulelor și contribuie la boli precum diabetul, cancerul și bolile de inimă.
Scorțișoara este deosebit de bogată în antioxidanți polifenoli. Un studiu care compară activitatea antioxidantă a 26 de condimente a raportat că scorțișoara este depășită doar de cuișoare și oregano.
Studiile pe eprubetă sugerează că compușii din scorțișoară pot reduce markerii inflamației. Acest lucru poate fi extrem de benefic, având în vedere că se crede că inflamația este la rădăcina multor boli cronice, inclusiv bolile de inimă.
Studiile raportează, de asemenea, că scorțișoara poate reduce tensiunea arterială, precum și nivelurile de trigliceride și colesterol LDL (rău) la unele persoane.
În plus, scorțișoara poate crește nivelul de colesterol HDL (bun), ceea ce ajută la îmbunătățirea sănătății inimii prin eliminarea excesului de colesterol din vasele de sânge.
Scorțișoara poate oferi efecte antidiabetice puternice prin scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Acest condiment pare să acționeze într-o manieră similară cu cea a insulinei, hormonul responsabil pentru eliminarea zahărului din sânge și în țesuturi.
În plus, compușii găsiți în scorțișoară pot contribui și mai mult la scăderea nivelului de zahăr din sânge prin scăderea rezistenței la insulină, crescând astfel eficacitatea insulinei.
Ceaiul de scorțișoară este adesea promovat pentru a ajuta la pierderea în greutate, iar mai multe studii au legat aportul de scorțișoară cu pierderea de grăsime sau reducerea circumferinței taliei.
Cu toate acestea, puține dintre aceste studii au controlat corespunzător aportul de calorii și majoritatea nu au reușit să facă distincția între pierderea de grăsime și pierderea musculară. Acest lucru face dificilă atribuirea efectelor de pierdere în greutate numai scorțișoarei.
Singurul studiu care a controlat acești factori a raportat că participanții au pierdut 0,7% din masa de grăsime și au câștigat 1,1% din masa musculară după ce au luat echivalentul a 5 lingurițe (10 grame) de pudră de scorțișoară pe zi timp de 12 săptămâni.
Scorțișoara are proprietăți puternice antibacteriene și antifungice.
De exemplu, cercetările în eprubetă arată că cinnamaldehida, principala componentă activă a scorțișoarei, previne creșterea diferitelor bacterii, ciuperci și mucegaiuri..
Acestea includ bacteriile comune Staphylococcus, Salmonella și E.coli, care pot provoca boli la oameni.
În plus, efectele antibacteriene ale scorțișoarei pot ajuta la reducerea respirației urât mirositoare și la prevenirea cariilor dentare.
Ceaiul de scorțișoară poate ajuta la ca unele simptome menstruale, cum ar fi sindromul premenstrual (PMS) și dismenoreea, să fie mai suportabile.
Un studiu bine controlat a oferit femeilor 3 grame de scorțișoară sau un placebo în fiecare zi în primele 3 zile ale ciclului menstrual. Femeile din grupul cu scorțișoară au experimentat semnificativ mai puține dureri menstruale decât cele cărora li sa administrat placebo.
Ceaiul de scorțișoară este prezentat pentru a oferi mai multe beneficii suplimentare, inclusiv:
Ceaiul de scorțișoară este incredibil de ușor de făcut și de incorporat în dieta ta.
Îl poți bea cald sau răce.
Cel mai simplu mod de a prepara această băutură este să adăugați pur și simplu 1 linguriță (2,6 grame) de scorțișoară măcinată la 1 cană (235 ml) de apă fiartă și să amestecați. De asemenea, puteți face ceai de scorțișoară prin înmuierea unui baton de scorțișoară în apă clocotită timp de 10-15 minute.
Alternativ, pliculețele de ceai cu scorțișoară pot fi găsite online sau la supermarketul local sau la magazinul de produse naturiste. Sunt o opțiune convenabilă atunci când aveți puțin timp la dispoziție.
Ceaiul de scorțișoară nu conține în mod natural cofeină, așa că poate fi savurat oricând pe parcursul zilei. Cu toate acestea, dacă sunteți interesat în mod special de efectele sale de scădere a zahărului din sânge, poate fi cel mai eficient să îl consumați în timpul meselor.
Dacă luați în prezent medicamente pentru scăderea zahărului din sânge, cel mai bine este să vă consultați furnizorul de asistență medicală înainte de a adăuga ceai de scorțișoară la rutina dumneavoastră.
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…