Ceaiul care „vindecă totul”: are proprietăți antiinflamatorii, îmbunătățește memoria și tratează dereglările hormonale

Din cuprinsul articolului

În ultima vreme, ceaiul de salvie a fost prezentat ca o alternativă care nu este doar delicioasă, ci și plină de multiple beneficii pentru sănătate. Această infuzie, derivată din planta de salvie, a făcut obiectul interesului datorită proprietăților sale antioxidante, a potențialului său de îmbunătățire a memoriei și a concentrării, precum și a efectelor sale relaxante.

De asemenea, se remarcă prin capacitatea sa de a ajuta digestia și de a reduce balonarea abdominală, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai importante beneficii ale sale. Proprietățile antiinflamatorii ale plantei acționează eficient pentru a ameliora disconfortul gastro-intestinal, oferind o ușurare naturală și promovând un sentiment de bunăstare după fiecare înghițitură.

Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Ceaiul care „vindecă totul”: are proprietăți antiinflamatorii, îmbunătățește memoria și tratează dereglările hormonale. Într-adevăr, salvia joacă un rol cheie ca antioxidant, promovând bunăstarea mentală, îmbunătățind memoria și concentrarea. În cazul femeilor, se remarcă contribuția sa la sănătatea cognitivă pe termen lung.

Datorită proprietăților sale, site-ul Green Ecology a raportat că consumul de salvie ajută la:

  • Reducerea durerilor dentare
  • Reducerea nivelului de glucoză din sânge
  • Ameliorarea tulburărilor digestive
  • Tratarea tulburărilor hormonale
  • Albirea dinților
  • Diminuarea transpirațiilor nocturne și a salivației excesive
  • Redă pofta de mâncare
  • Stimularea secreției biliare

Specialiștii spun că este o soluție bună pentru răni pe limbă, în gură, răni, gingii umflate, sângerări ale gingiilor sau înțepături de insecte.

Cum puteți consuma ceai de salvie?

Ceaiurile și infuziile naturale nu înlocuiesc tratamentul medical necesar pentru anumite afecțiuni. Valoarea ceaiului de salvie constă în capacitatea sa de a atenua procesele vitale din organism, funcționând ca un complement esențial în prevenirea unor posibile probleme viitoare.

Pe de altă parte, planta medicinală poate fi adăugată și în mâncare, în special în salate, atunci când frunza este proaspătă. Atunci când frunzele sale sunt uscate, este adesea folosită ca condiment pentru carne, fructe de mare și frigărui, deoarece este o plantă foarte aromată.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

3 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

3 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

4 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

4 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

4 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

5 ore ago

Citeste si: