Din cuprinsul articolului
Ceaiul care vindecă bronșite cronice, tuse, astm și laringite. Este cunoscut faptul că toate preparatele din pătlagină, folosite mai ales pentru proprietățile lor expectorante și emoliente, sunt utile și ca depurative, cu o arie de acțiune foarte mare.
Acestea purifica sangele si organele vitale precum stomacul si plamanii, contribuie la scaderea colesterolului din sange si la tratarea hipertensiunii arteriale.
Deși este o plantă modestă care creşte în flora spontană, pătlagina este foarte valoroasă în fitoterapie. În tradiţia populară se mai numeşte iarbă mare, pătlanjel, sau limba boului.
Din cele mai vechi timpuri, pătlagina a fost folosită ca leac pentru tuse şi răceală, răni, bube, umflături sau inflamaţii articulare şi dureri reumatice. Frunza pătlaginei este bogată în substanţe antibiotice, enzime, mucilagii şi vitamina A, C şi K. Este recomandată în special pentru eliberarea căilor respiratorii, reducerea inflamaţiilor şi regenerarea celuleor pielii.
Are efecte antimicrobiene, laxative, anti-puriginoase, antidiareice, antihipertensive şi hemostatice.
Mipola este o băutura expectorantă și antiseptică, extrem de eficientă în infecțiile respiratorii însoțite de tuse. Este un ceai fără efecte adverse, indicat bolnavilor de orice vârstă, inclusiv sugarilor.
Ingrediente:
Pentru a prepara aceasta rețetă, ai nevoie de:
Mod de preparare:
Prin continutul ridicat de substante cu acțiune expectorantă, bacteriostatică și antiseptică din frunzele de pătlagină, potențată de acțiunile similare ale mierii, băutura produce fluidificarea secreției bronșice, ușurând eliminarea ei și calmarea tusei.
Această băutură este foarte indicată sugarilor si copiilor mici prin eficiența sa ridicată și toxicitatea redusă, dar poate fi recomandată pentru orice vârstă, în infectii respiratorii însoțite de tuse. Este nerecomandată numai celor ce nu suportă mierea.
Se poate pastra 2-6 ore la temperatura camerei sau până la 1 săptămână la frigider.
Efectul acestui ceai se instaleaza în aproximativ 10 minute, atinge valoarea maximă în 20 de minute și o păstrează 2-3 ore, după care scade lent fără niciun efect advers.
Sursa: „Mierea și sănătatea”, Dr. Nic. N. Mihăilescu
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…