Din cuprinsul articolului
Ceaiul de ghimbir este bogat în substanțe capabile să combată durerile de gât, răcelile și simptomele indigestiei, cum ar fi greața, colicile și vărsăturile. În plus, fiind un puternic antioxidant și antiinflamator, ceaiul de ghimbir ajută și la prevenirea anumitor boli precum cancerul, diabetul și obezitatea.
Deoarece are efecte diuretice și termogene, ceaiul de ghimbir ajută și la eliminarea excesului de lichide din organism și ajută la arderea grăsimilor corporale, contribuind la pierderea în greutate.
Ceaiul poate fi preparat cu ghimbir proaspăt sau măcinat și consumat singur sau cu lămâie, scorțișoară, turmeric sau nucșoară, făcând băutura mai nutritivă și mai gustoasă. Cu toate acestea, pentru a obține beneficiile, ceaiul de ghimbir trebuie să facă parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată, asociată cu o activitate fizică regulată.
Ceaiul de ghimbir poate contribui la pierderea în greutate deoarece conține proprietăți diuretice și termogenice puternice. Acesta poate stimula metabolismul și poate stimula organismul să ardă mai multă energie. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ceaiul de ghimbir trebuie să fie inclus într-o dietă sănătoasă și echilibrată.
Ghimbirul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ameliora simptomele gastrointestinale, cum ar fi greața și vărsăturile. Consultați alte beneficii mari pentru sănătate pe care le poate oferi ghimbirul.
Pentru pierderea în greutate, ceaiul de ghimbir poate fi luat singur sau cu lămâie, scorțișoară, turmeric sau nucșoară.
5 rețete ușoare de ceai de ghimbir pentru pierderea în greutate
Următoarele rețete pot ajuta la creșterea beneficiilor ghimbirului, în special în ceea ce privește pierderea în greutate:
1. Ceaiul de ghimbir poate ajuta la pierderea în greutate
Ceaiul de ghimbir trebuie preparat în următoarea proporție: 2 cm de ghimbir proaspăt în 200 ml de apă sau 1 lingură de ghimbir măcinat pentru fiecare ¼ galon (1 litru) de apă.
Cum se prepară:
Se pun ingredientele într-o cratiță și se fierb timp de aproximativ 8 până la 10 minute. Îndepărtați cratița de pe foc, acoperiți și așteptați până se răcește. Apoi se strecoară și se bea.
Cum să consumați:
Vă recomandăm să beți ceai de ghimbir de trei ori pe zi. Pentru a maximiza efectele ghimbirului asupra pierderii în greutate, este important să urmați o dietă săracă în grăsimi și zahăr și să faceți mișcare în mod regulat.
2. Ghimbir cu scorțișoară
Consumul de ceai cu scorțișoară și ghimbir este o modalitate de a spori și mai mult efectele ghimbirului asupra pierderii în greutate, deoarece scorțișoara stimulează arderea grăsimilor și ajută la reducerea apetitului, deoarece conține fibre care cresc senzația de sațietate. În plus, scorțișoara ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducând colesterolul, trigliceridele și tensiunea arterială.
Cum se prepară:
Ca mai sus, cu o lingură suplimentară de scorțișoară. 2. Porniți focul la mediu-mare și lăsați infuzia să fiarbă timp de aproximativ 5-10 minute.
3. Ghimbir cu turmeric
Turmericul este cunoscut drept unul dintre cele mai puternice ingrediente antiinflamatoare și antioxidante. Este benefic datorită capacității sale de a îmbunătăți sistemul imunitar, producția de hormoni și circulația sângelui.
Cum se prepară:
Adăugați 1 bucată de ghimbir la 500 ml de apă și aduceți la fierbere. Odată ce fierbe, opriți focul și adăugați 2 linguri de turmeric. Acoperiți apoi vasul și lăsați ceaiul la infuzat timp de 10 minute înainte de a-l strecura și a-l bea.
4. Ghimbir cu suc de ananas
Ghimbirul cu suc de ananas este o alegere excelentă. De asemenea, stimulează digestia, deoarece ananasul conține bromelaină, o enzimă care ajută la descompunerea proteinelor.
Cum se prepară:
Puneți ananasul feliat într-un blender cu una sau două bucăți de ghimbir, amestecați și serviți rece, fără să blenduiți sau să adăugați zahăr. Puteți servi acest lucru peste gheață sau puteți adăuga mentă pentru aromă.
5. Limonadă cu ghimbir
Pentru zilele reci, o opțiune excelentă este să faci limonadă cu ghimbir, care are și beneficii pentru pierderea în greutate.
Ingrediente: 1:
1 litru de apă
4 lămâi
5 g de ghimbir, ras sau măcinat
Cum se prepară:
Stoarceți sucul de la patru lămâi într-un borcan împreună cu apa și ghimbirul. Lăsați amestecul să stea în frigider timp de cel puțin 30 de minute. Beți limonada în timpul zilei.