Ceaiul care scade tensiunea și reglează bătăile inimii

Din cuprinsul articolului

Ceaiul care scade tensiunea și reglează bătăile inimii.  Descoperă beneficiile și modul de preparare al acestui remediu natural

Gherghinul, cunoscut și sub denumirea de păducel sau măceș alb, este o plantă ce crește în regiunile de stepă, în crânguri și pe marginea pădurilor, extinzându-se de la zonele de câmpie până în regiunile montane. Arbustul spinos este recunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare și este folosit în prepararea unui ceai ce poate avea multiple beneficii pentru sănătate.

Compoziția acestei plante este bogată în principii active găsite în florile și frunzele sale, cum ar fi acidul crategic, acidul cartegolic, neotergolic și acantolic, acidul ursolic și oleanolic, derivați de natură flavonoidică, leucoantocianidină, vitamina C, amine precum trimetilamina și amilamina, ulei volatil ce conține aldehidă anisică, taninuri de natură catehică și pectine.

Utilizare și beneficii: Această plantă acționează benefic asupra aparatului cardiovascular și a sistemului nervos central. Este cunoscută pentru proprietățile sale vasodilatatoare coronariene și periferice, având un efect sedativ atât asupra sistemului nervos, cât și asupra celui cardiovascular. De asemenea, contribuie la creșterea permeabilității vasculare și la scăderea tensiunii arteriale.

Cum se prepară ceaiul

Ceaiul de păducel este considerat un remediu ideal pentru persoanele cu afecțiuni cardiace, fiind util în cazuri de angină pectorală, miocardită, hipertensiune arterială, tulburări neurovegetative, ateroscleroză și nevroze cardiace. Se recomandă ca supliment al tratamentului medicamentos în cazul pacienților cardiaci.

Mod de preparare: Pentru prepararea ceaiului, se utilizează o linguriță de flori sau fructe de păducel la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de aproximativ 20 de minute, apoi se strecoară și se poate îndulci după gust. Consumul se face fracționat pe parcursul unei zile.

De asemenea, există și varianta tincturii de păducel, preparată din 25 g de flori sau fructe care se lasă la macerat timp de 12 zile în 120 g de alcool de 700. Această tinctură se ia de trei ori pe zi, în doze de 15-20 de picături înainte de culcare. Se indică și în cazul pacienților cardiaci, având un efect calmant ce favorizează un somn odihnitor.

Combinația de tinctură de păducel cu tinctură de valeriană este recomandată în afecțiuni cardiace și de origine nervoasă. Se iau de trei ori pe zi câte 20-30 de picături înainte de masă pentru a beneficia de proprietățile acestor două plante în tratarea afecțiunilor cardiace.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

24 de minute ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

45 de minute ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

o oră ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

o oră ago

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

2 ore ago

Pr. Cleopa: Cel mai mare demon! Îl invoci fără să ştii chiar pe pomelnic

Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…

2 ore ago

Citeste si: