Ceaiul care scade glicemia și ajută la slăbit. Rețetă de la medic

Din cuprinsul articolului

Ceaiul care scade glicemia și ajută la slăbit. Hiperglicemia este asociată cu diabetul și se caracterizează prin apariția unor simptome precum vărsături, foame și sete excesive, ritm cardiac crescut și vedere încețoșată. Nivelurile necontrolabile ale zahărului din sânge pot duce la probleme grave de sănătate.

Scorțișoara prezintă un conținut ridicat de antioxidanți, îmbunătățindu-ne capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi și ajutându-ne să ținem la distanță anumite boli, precum diabetul sau cancerul.

Mai mult, studiile au demonstrat că scorțișoara are un efect uimitor asupra reducerii durerilor musculare, dar și asupra durerilor menstruale. De asemenea, poate ajuta la diminuarea severității reacțiilor alergice și la ameliorarea altor tipuri de dureri.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Totodată, scorțișoara poate poate avea un rol esențial pentru menținerea sănătății inimii, prin faptul că ajută la creșterea colesterolului bun și la diminuarea celui rău.
Scorțișoara este bogată în cumarină, un compus care poate contribui la sănătatea vaselor sangvine și la prevenirea formării de cheaguri de sânge. Totuși, consumul de scorțișoară trebuie să fie unul controlat, deoarece, în cantități mari, cumarina poate declanșa anumite boli ale ficatului și poate crește riscul de sângerare.

În plus, scorțișoara poate echilibra indexul glicemic din sânge. Compușii din scorțișoară pot contribui la scăderea nivelului de zahăr din sânge prin reducerea rezistenței la insulină, ceea ce sporește eficiența acțiunii insulinei în corp.

De asemnea, scorțișoara menține sănătatea pielii și ajută la ajuta la protejarea ei de iritații, erupții cutanate, reacții alergice și infecții.

Rețetă ceai de scorțișoară

Totodată, scorțișoara poate fi de folos în lupta cu kilogramele în plus, deoarece consumul regulat susține arderea caloriilor și, deci, pierderea în greutate.

Mod de preparare a ceaiului de scorțișoară
Ceaiul de scorțișoară poate fi preparat simplu și rapid. Prima variantă este adăugarea unei lingurițe de pudră de scorțișoară într-o cană cu apă fierbinte.

O altă variantă este adăugarea unui baton de scorțișoară în apă clocotită, timp de 10-15 minute.

Deși are numeroase beneficii, ceaiul de scorțișoară trebuie consumat, de către persoanele cu probleme de sănătate, doar cu acordul medicului.

Dacă este consumată în cantități mari, scorțișoara poate interacționa cu anumite medicamente, inclusiv cu cele pentru diabet, boli de inimă și de ficat, potrivit doc.ro.

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

13 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: