Din cuprinsul articolului
Ceaiul care reglează glicemia și protejează rinichii, recomandat de fitoterapeut. Ceaiul are un mare efect asupra multor boli, în special asupra celor ale tractului urogenital. Pe lângă numeroasele sale beneficii pentru sănătate, acest ceai este, de asemenea, delicios și multora le place să-l bea ca băutură caldă preferată.
Merișorul este un fruct sănătos, cu conținut scăzut de calorii, bogat în fibre , vitamine și minerale , printre care predomină vitaminele C, A, E, mineralele calciu, potasiu, magneziu și fier. Este bogat în antioxidanți, cărora le datorează proprietățile sale puternice de vindecare.
Rinichii sunt responsabili pentru eliminarea toxinelor, menținerea pH-ului sângelui, echilibrarea electroliților și producerea anumitor hormoni. Ca atare, ele sunt foarte importante pentru buna funcționare a întregului organism.
Merisorul este bogat in antioxidanti, vitamina C si fibre si tocmai datorita compozitiei sale bogate este foarte puternic in tratarea unei serii de probleme de sanatate. Acest fruct conține și acid ursolic, care are proprietăți antiinflamatorii (antiinflamatorii) incredibile.
După cum am menționat deja, ceaiul ajută la menținerea sănătății rinichilor, dar și la eliminarea pietrelor.
Merișoarele proaspete, precum și ceaiul, sunt folosite pentru a preveni și trata toate tipurile de bacterii ale tractului urinar. Este un laxativ excelent, susține digestia, stabilizează activitatea tractului digestiv. Ceaiul este util pentru diabetici deoarece reglează nivelul zahărului din sânge. Păstrează sănătatea ficatului, iar băutura regulată promovează eliminarea toxinelor acumulate. Tratează infecțiile pielii și ochilor și este în general bun la tratarea bacteriilor și ciupercilor.
Mai puţin ştiut este însă faptul că şi frunzele de afin au proprietăţi terapeutice uimitoare.
Funzele de afin, utilizate sub formă de ceai, au, în primul rând, efect de reglare a nivelului de zahăr din sânge, ceaiul preparat din aceste părţi ale plantei fiind recomandat diabeticilor şi pacienţilor cu tulburări de pancreas.
„Frunzele de afin conţin myrtilina, supranumită de unii cercetători insulină vegetală. Se folosesc sub formă de infuzie preparată dintr-o lingură de frunze uscate, la o cană de apă clocotită. Se administrează câte două căni de ceai pe zi”, explică specialistul în fitoterapie Elena Badea, care recomandă consultarea unui medic înainte de aministrarea acestui ceai, potrivit Adevărul.
În ediția din 16 noiembrie a emisiunii „360 de grade”, Alina Bădic a discutat împreună…
Izolați-vă ferestrele astăzi! Vă pregătiți pentru zilele reci de iarnă? Prin setarea ferestrelor dvs. din…
Cheagurile de sânge pot pune viața în pericol dacă blochează venele sau arterele, făcând conștientizarea…
Pancreasul este un organ care ajută la digestie și la metabolizarea zahărului și este situat…
Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…
Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite.…