Din cuprinsul articolului
Recent, site-ul Women’s Health a relatat că un nou studiu efectuat pe aproape o jumătate de milion de persoane din Marea Britanie a ajuns la concluzia că ceaiul reduce cu 13% numărul de decese premature.
În cadrul cercetării, nouă din zece au declarat că ceaiul pe care îl consumă cel mai mult este ceaiul negru și, printre rezultate, experții au remarcat că un consum mai mare de ceai este asociat cu un risc mai mic de mortalitate.
Ceaiul este o băutură bogată în antioxidanți care sunt legați de o mai bună sănătate a inimii, a intestinelor și a creierului. În plus, este o băutură fabricată cu compuși vegetali sănătoși numiți polifenoli, care acționează pentru a controla efectele dăunătoare ale unor celule din organism.
În mod similar, aceste acțiuni au fost, de asemenea, legate de un risc redus de boli cronice, inclusiv boli de inimă și demență.
La rândul său, ceaiul poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea funcției cerebrale, a densității osoase și a bunăstării mentale. De exemplu, britanicii consumă echivalentul a 100 de milioane de cești de ceai pe zi, potrivit US Herald.
În ceea ce privește ceaiul negru, Natural Medicines explică și alte beneficii:
Ceaiul negru, ca și alte băuturi cu cofeină, ajunge să fie stimulant, deoarece previne scăderea vigilenței. Potrivit site-ului, consumul de ceai negru poate îmbunătăți vigilența oamenilor.
Medline Plus subliniază că cercetări recente au arătat că ceaiul negru oferă rezistență osoasă, întrucât femeile adulte care consumă acest produs au demonstrat că au oasele mai tari, astfel că riscul de fractură pe măsură ce îmbătrânesc scade.
Deoarece este bogat în polifenoli, componente naturale care protejează celulele de oxidare, ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi. De asemenea, contribuie la procesele antiinflamatorii ale organismului.
Potrivit unor cercetări conduse de Universitatea din California, acest tip de infuzie favorizează pierderea în greutate, deoarece este diuretică și promovează bacteriile bune din intestin. Acest lucru ajută la accelerarea metabolismului, beneficiind de o pierdere sănătoasă în greutate.
Ceaiul negru are un impact puternic asupra microbiomului intestinal. Potrivit experților de la UCLA Center for Human Nutrition, această infuzie se dovedește a fi prebiotică. „Rezultatele sugerează că ceaiurile verde și negru sunt prebiotice, substanțe care induc creșterea microorganismelor care contribuie la bunăstarea unei persoane”, notează publicația.
Această băutură are proprietăți antioxidante, precum și substanțe care pot proteja celulele de deteriorarea ADN-ului cauzată de speciile reactive de oxigen. De asemenea, site-ul cancer.gov subliniază că există dovezi care arată că aceasta inhibă proliferarea celulară în tumori și provoacă apoptoză.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…