Sari la conținut

Ceaiul care prelungeşte viaţa. S-a dovedit ştiinţific ce proprietăţi miraculoase are această băutură!

ceai
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
ceai de busuioc

Această băutură caldă și plină de beneficii nutritive este o opțiune delicioasă pentru cei care caută o alternativă sănătoasă la băuturile carbogazoase sau ceaiurile cu teină.

Mulți medici îl recomandă pacienților care se confruntă cu avitaminoză, când sistemul imunitar dă semnale că este slăbit, având de până la 50 de ori mai multă vitamina C decât citricele. De altfel, consumul regulat al acestui tip de ceai previne apariția bolilor de inimă, a diabetului de tip 2 și ajută la prelungirea vieții.

Datorită antioxidanților din compoziție, ceaiul de măceșe protejează organismul de radicalii liberi ce pot duce la îmbolnăvire ori pot accelera procesul de îmbătrânire.

Potrivit oamenilor de știință, măceșele conţin carotenoidul astaxantină, cun un puternic efect anti-îmbătrânire. Astfel, prin consumul acestei băuturi este împiedicată descompunerea colagenului, principala proteină a tinereții pielii. Ceaiul de măceșe are efecte miraculoase asupra tenului.

De asemenea, măceşele are în compoziţie vitamina A și licopen, care sunt cunoscute de mult timp pentru capacitatea lor de a proteja celulele pielii de radiațiile ultraviolete dăunătoare.

Menţine inima sănătoasă şi reduce tensiunea arterială

„O trecere în revistă a 13 studii a constatat că 500 mg de vitamina C pe zi a redus semnificativ nivelurile de colesterol LDL „rău” și trigliceridele din sânge, doi factori de risc major pentru bolile de inimă. Băutura ajută la menținerea elasticității vaselor de sânge şi poate preveni angina pectorală.

În plus, măceșele sunt bogate în flavonoide, care scad tensiunea arterială la persoanele cu valori ridicate, îmbunătățesc fluxul sanguin către inimă”, au declarat cercetătorii NHS pentru Express.

De aceea, medicii recomandă ca ceaiul de măceșe trebuie consumat, în special, de oamenii care au tensiunea arterială ridicată. În plus, tratează migrenele, stările de nervozitate, insomniile, afecțiunile fiacatului, secreția de bilă, dar și crizele de ficat.

O altă proprietate a ceaiului de măceșe este legată de capacitatea sa de a proteja împotriva diabetului de tip 2, o boală caracterizată prin niveluri prea ridicate de zahăr în sânge.

Cercetătorii au realizat un studiu cu șoareci hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi. Timp de 20 de săptămâni, animalelor li s-au administrat măceșe, care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, a nivelului de insulină la post și la încetinirea creșterii celulelor grase din ficat – indicatori care sunt indisolubil legați de un risc ridicat de diabet de tip 2.

Previne apariţia obezităţii prin arderea grăsimilor

Oamenii de știință remarcă efectul benefic al ceaiului de măceșe în prevenirea obezității. „Obezitatea poate duce la afecțiuni grave și potențial amenințătoare de viață, inclusiv diabet de tip 2, boli de inimă și unele tipuri de cancer.

Măceșele de trandafir din planta Rosa canina sunt bogate în tilirosidul antioxidant, care are proprietăți de ardere a grăsimilor”, spun oamenii de știință.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel