Din cuprinsul articolului
Alimentele probiotice și beneficiile lor pentru sănătate s-au poziționat în topul tendințelor în materie de alimentație sănătoasă. Acestea sunt microorganisme vii care acționează în tractul digestiv ca o barieră împotriva bacteriilor „rele” și îmbunătățesc procesul digestiv.
Acestea se găsesc de obicei în mod natural în alimente, cum ar fi iaurtul, kimchi sau kombucha. Kombucha este o băutură chinezească străveche care se consumă sub formă de ceai. Această băutură fermentată s-a poziționat ca fiind cea mai sănătoasă băutură datorită calităților sale probiotice deosebite și caloriilor reduse. Dar este cu adevărat bună pentru sănătate?
Ceaiul kombucha este o băutură care oferă doar 30 de calorii la 100 de mililitri. Deși multe site-uri îi apără proprietățile antioxidante și digestive, precum și capacitatea de a reduce durerea la pacienții cu artrită sau de a îmbunătăți capacitatea neuronală la persoanele cu început de Alzheimer, adevărul este că acestea sunt lipsite de rigoare științifică.
Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU) a avertizat că ceaiul kombucha „prezintă un interes nutrițional redus, cu excepția conținutului său de vitamine B și a unor aminoacizi”.
Ceea ce este însă dovedit este puterea sa probiotică, care se obține datorită fermentării ceaiului, zahărului și „Scoby”, „o colonie simbiotică de bacterii și drojdii”, potrivit lui Raúl de Frutos și Fernando Martín, fondatorii „Víver Kombucha”, după cum au explicat pentru Europa Press.
În teorie, bacteriile și drojdiile conținute în kombucha ajută la întărirea sistemului imunitar. Cu toate acestea, „aceste beneficii pot rămâne doar în apa colorată cu zahăr, dacă nu se menține un proces de producție responsabil care să garanteze elaborarea corectă a ceaiului kombucha”, avertizează experții.
Ingrediente
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…