Din cuprinsul articolului
Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla până în 2050, ajungând la 153 de milioane.
Oamenii de ştiinţă susţin că până la 40% din cazurile de demenţă ar putea fi prevenite prin modificarea anumitor factori legaţi de stilul de viaţă, cum ar fi renunţarea la fumat, reducerea tensiunii arteriale ridicate, scăderea în greutate şi reducerea consumului de alcool.
În plus, există o serie de tratamente naturiste care pot ameliora simptomele bolii, proprietățile benefice fiind recunoscute chiar și de medicina modernă.
Este şi cazul plantei de rozmarin. S-a dovedit că, dacă bei rozmarin timp de 21 de zile, circulația sanguină cerebrală se va îmbunătăți, iar demența legată de vârstă va încetini.
– subțiază sângele
– extinde permeabilitatea bronșică
– stabilizează tensiunea arterială
– ameliorează spasmele mușchilor netezi, inclusiv atacurile de migrenă care provoacă dureri de cap
– are proprietăți antiseptice, ajută la răceli
– îmbunătățește activitatea tractului gastro-intestinal.
Rozmarinul poate fi adăugat la ceaiul negru sau verde, proaspăt sau uscat. Pont: doar lăstarii din vârf sunt folosiți pentru a face ceai.
Se toarnă o linguriță de plantă în 200 ml apă clocotită şi se la lasă la infuzat timp de 10 minute. Băutura este apoi filtrată. Adăugați zahăr sau miere după gust. Ceaiul trebuie consumat cel târziu înainte de ora 18:00.
Diferite părţi ale creierului se modifică în timp, la diferite vârste şi, potrivit specialiştilor, primele transformări apar după împlinirea vârstei de 20 de ani.
Modificările distructive la nivelul ţesutului cerebral apar la maturitate, odată cu scăderea în volum a materiei cenuşii, principala componentă a sistemului nervos central, susţin medicii, care însă nu au o explicaţie ştiinţifică clară pentru acest fenomen.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…