Sari la conținut

Ceaiul care încetinește demența – bea-l timp de 3 săptămâni!

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla până în 2050, ajungând la 153 de milioane.

Oamenii de ştiinţă susţin că până la 40% din cazurile de demenţă ar putea fi prevenite prin modificarea anumitor factori legaţi de stilul de viaţă, cum ar fi renunţarea la fumat, reducerea tensiunii arteriale ridicate, scăderea în greutate şi reducerea consumului de alcool.

În plus, există o serie de tratamente naturiste care pot ameliora simptomele bolii, proprietățile benefice fiind recunoscute chiar și de medicina modernă.

Este şi cazul plantei de rozmarin. S-a dovedit că, dacă bei rozmarin timp de 21 de zile, circulația sanguină cerebrală se va îmbunătăți, iar demența legată de vârstă va încetini.

Alte beneficii pentru sănătate

– subțiază sângele

– extinde permeabilitatea bronșică

– stabilizează tensiunea arterială

– ameliorează spasmele mușchilor netezi, inclusiv atacurile de migrenă care provoacă dureri de cap

– are proprietăți antiseptice, ajută la răceli

– îmbunătățește activitatea tractului gastro-intestinal.

Rozmarinul poate fi adăugat la ceaiul negru sau verde, proaspăt sau uscat. Pont: doar lăstarii din vârf sunt folosiți pentru a face ceai.

planta benefica
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Se toarnă o linguriță de plantă în 200 ml apă clocotită şi se la lasă la infuzat timp de 10 minute. Băutura este apoi filtrată. Adăugați zahăr sau miere după gust. Ceaiul trebuie consumat cel târziu înainte de ora 18:00.

Cum îmbătrâneşre creierul?

Diferite părţi ale creierului se modifică în timp, la diferite vârste şi, potrivit specialiştilor, primele transformări apar după împlinirea vârstei de 20 de ani.

Ulterior, în jurul vârstei de 40 de ani, volumul creierului descreşte şi apar primele semne de îmbătrânire cerebrală, iar acest proces degenerativ continuă în mod accelerat după vârsta de 70 de ani. Astfel, un studiu publicat în revista Nature arată că îmbătrânirea creierului începe la vârsta de 54 de ani și accelerează la 72 de ani.

Modificările distructive la nivelul ţesutului cerebral apar la maturitate, odată cu scăderea în volum a materiei cenuşii, principala componentă a sistemului nervos central, susţin medicii, care însă nu au o explicaţie ştiinţifică clară pentru acest fenomen.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel