Sari la conținut

Ceaiul care face minuni. Îi ajută pe cei care suferă de diabet

ceai de gălbenele
Sursa foto: Doctorul Zilei
ceai benefic pentru sanatate

Un ceai al fermentației cu bacterii și drojdie, consumat în China din anul 200 î.Hr, are nenumărate beneficii pentru cei care suferă de diabet. Descoperirile au fost publicate în revista științifică Frontiers in Nutrition.

Iubitorii de ceai sunt mereu în căutarea unor variante care pot aduce beneficii mari pentru sănătate și pot ține sub control anumite boli. Unul dintre aceste ceaiuri miraculoase este ceaiul de kombucha.

Ceai
Sursa foto: Shutterstock

Ceaiul de Kombucha, cunoscut sub denumirea de “elixirul sanatatii nemuritoare” asa cum este numit de către chinezi înca din antichitate, este un tip de ceai fermentat care are o efervescenta naturala, cu un conținut ridicat de probiotice, antioxidanti și vitamine din complexul B.

Potrivit noilor cercetări, ceaiul kombucha poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2. Noul studiu a implicat 12 adulți, cărora li s-a cerut să consume acest ceai în fiecare zi, timp de patru săptămâni.

În aceeași perioadă, participanții din grupul de control au consumat un alt amestec cu un gust și un aspect similar. După patru săptămâni, nivelurile de zahăr din sânge ale celor care au băut kombucha au scăzut semnificativ, ceea ce nu a fost cazul celor care au băut cealaltă băutură.

Acesta este un studiu la scară mică și este nevoie de mai multe studii pentru a confirma concluziile.

Studiile pe animale au arătat, totuși, că Kombucha poate crește procentul de bacterii benefice care trăiesc în intestin, care la rândul lor pot afecta metabolismul și au un efect asupra zahărului din sânge.

Băutura poate ajuta, de asemenea, la regenerarea celulelor beta pancreatice, care produc hormonul insulină pentru a regla zahărul din sânge.

În cele din urmă, deoarece Kombucha induce o senzație de sațietate, poate reduce pofta de mâncare și poate determina oamenii să mănânce mai puțin.

Dr. Dan Merenstein, unul dintre autorii studiului de la Universitatea Georgetown din SUA, a spus:

„Din cunoștințele noastre, acesta este primul studiu clinic care examinează efectele kombucha la persoanele cu diabet. Trebuie făcute mai multe cercetări, dar concluzia este promițătoare.”

Controlul zahărului din sânge la diabetici este important pentru a evita complicații precum atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale, ulcerele diabetice și problemele oculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel