Din cuprinsul articolului
Ceaiul care este mai puternic decât aspirina. Deși cel mai bine cunoscut pentru aroma sa puternică și minunată, un condiment ascunde alte beneficii mult mai semnificative. Este menționat în înregistrări antice datând din anul 400 î.Hr., iar astăzi se știe că a avut un loc important în medicina tradițională chineză și chiar indiană.
Cuișoarele, căci despre acest condiment este vorba, sunt folosite pentru a trata indigestie, gută, infecții fungice, probleme de respirație, dureri de dinți, probleme digestive. Prin urmare, nu este de mirare că din ce în ce mai des întâlnim sfatul că în loc de aspirina pentru a subția sângele, putem bea ceai de cuișoare.
Cuișoarele, extrem de benefice – te scapă de durerile de cap, subțiază sângelui și a multor alte afecțiuni
„Cușoarele sunt un condiment fantastic, cu un gust și un miros minunat, care a fost folosit și în medicina tradițională. Patru grame de cuișoare conțin doza zilnică recomandată de mangan, care joacă un rol important în funcționarea creierului și în forța oaselor noastre. De asemenea, este bogat în eugenol (un antioxidant) și are un efect pozitiv asupra sănătății generale, acționând ca un ușor „diluant al sângelui”, explică nutriționistul Dr. Tanya Olaijiya.
„Deosebit de interesante sunt studiile care au confirmat că cuișoarele ajută la afecțiunile hepatice și ajută la stabilizarea zahărului din sânge”, adaugă medicul.
Cuișoarele sunt antivirale, antifungice și antiparazitare, precum și antiinflamatorii, adică, suprimă procesele inflamatorii din organism.
Crește energia mentală, concentrarea, reduce durerile de cap, acționează împotriva insomniei dacă este băut imediat înainte de culcare și are un efect benefic de accelerare a circulației sângelui – adică oferă o senzație de căldură dacă ești frig. Cel mai mare avantaj al acestei băuturi de cuișoare se exprimă în efectul său benefic asupra sistemului cardiovascular, precum și în probleme de digestie sau greață.
Ceaiul de cuișoare se poate bea în orice moment al zilei, dar cel mai bine este să îl faceți dimineața, dar aveți grijă la cantitatea lui.
„Ceaiul se poate prepara prin fierberea a 1-3 muguri în 300 ml apă până dă în clocot. Băutura se poate îndulci cu miere sau ștevie, iar în el se pot adăuga câteva picături de lămâie. Se poate consuma oricând. pe zi, cu condiția să nu beți mai mult de o cană pe zi.
De asemenea, trebuie subliniat faptul că, dacă este planificată o intervenție chirurgicală, ceaiul trebuie oprit pentru ceva timp înainte și după intervenție, ceea ce trebuie discutat cu medicul dumneavoastră”, concluzionează dr. Olaijiya.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…