Ceaiul care curăță ficatul de grăsime și toxine. Trebuie băut dimineața, pe stomacul gol

Ficatul este cel mai mare organ din organism. Acesta ajută la digerarea alimentelor, la stocarea energiei și la eliminarea toxinelor. Boala ficatului gras este o afecțiune în care grăsimea se acumulează în ficat.

Potrivit MedlinePlus, există două tipuri principale:

  • Boala ficatului gras non-alcoolică
  • Boala alcoolică a ficatului gras, numită și steatoză hepatică alcoolică.

Ce este boala hepatică grasă non-alcoolică?

Boala ficatului gras non-alcoolică este un tip de boală a ficatului gras care nu este legată de consumul de alcool. Există două tipuri:

  • Ficatul gras simplu: Există grăsime în ficat, dar există puțină sau deloc inflamație sau leziuni ale celulelor hepatice. În general, ficatul gras simplu nu este prea grav pentru a provoca leziuni hepatice sau complicații.
  • Steatoza hepatică non-alcoolică: Există inflamație și deteriorare a celulelor hepatice, precum și grăsime. Inflamația și deteriorarea celulelor hepatice pot provoca fibroză sau cicatrizare a ficatului. Steatoza poate duce la ciroză sau cancer hepatic.

Care sunt simptomele bolii ficatului gras?

În general, atât boala ficatului gras, cât și boala ficatului gras alcoolic sunt afecțiuni silențioase, care au puține sau niciun simptom. Dacă aveți simptome, este posibil să vă simțiți obosit sau să aveți disconfort în partea superioară dreaptă a abdomenului.

Printre tratamentele naturiste pentru ficatul gras putem gasi si utilizarea unui ceai minune, care se consumă dimineața, pe stomacul gol.

Sursa foto arhiva Doctorul Zilei

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat la Antena 3 cum se prepară ceaiul din măceșe uscate, ideal pentru boala ficatului gras.

„Într-un termos de circa 1 litru, se pun 20 boabe de măceşe, se pune apă fierbinte peste ele şi se lasă 12 ore.

Apoi se toarnă din ceai într-un pahar şi punem trei linguri de sorbitol sau xilitol, amestecăm bine şi se bea o dată, dimineaţa, pe stomacul gol.

Peste 20 de minute, se bea încă un pahar. După jumătate de oră, punem mânca”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3.

Potrivit Lidiei Fecioru, acest procedeu se repetă de şase ori, din două în două zile.

E o cură de tratament bună pentru ficat, spune bioenergoterapeutul.

Recent Posts

Un ingredient pe care îl aveți deja în bucătărie face carnea de vită suculentă și delicioasă

Un ingredient banal pe care îl aveți deja în bucătărie face carnea de vită suculentă…

4 minute ago

O seară de operă la teatru: Spectacol unic ce oferă publicului unele dintre cele mai frumoase partituri

O seară de operă la teatru: Spectacol unic ce oferă publicului unele dintre cele mai…

19 minute ago

Vești pentru SENIORI. Șeful CNPP spune cu cât va crește fiecare pensie de pe 1 ianuarie 2025

Vești pentru SENIORI. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) a anunțat spune…

33 de minute ago

Investiții de peste 79 de milioane de euro în sisteme medicale inovatoare care pot salva vieți în România

Synevo România, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de diagnostic de laborator din…

48 de minute ago

Medicii recomadă vaccinarea mpotriva tusei convulsive. Mii de persoane deja s-au infectat

Odată cu venirea sezonului rece, medicii sugerează să ne vaccinăm împotriva tusei convulsive, precum și…

o oră ago

Pesticidele, deosebit de periculoase. Riscul ascuns de cancer din spatele agriculturii moderne

Pesticidele, deosebit de periculoase. Din dorința de a avea produse mari și frumoase, agricultorii utilizează pesticide,…

2 ore ago

Citeste si: