Sari la conținut

Ceaiul care combate demența și previne formarea cheagurilor de sânge

Cea mai veche specie de copaci, Ginkgo biloba este originar din Asia. Frunzele în formã de evantai au fost folosite în medicina popularã de cel puțin cinci mii de ani.
Cercetãtorii considerã cã efectele terapeutice ale acestei plante se datoreazã, în principal, conținutului
deosebit de mare de flavonoide cu acșiune antioxidantã extrem de puternicã. Frunzele sale conțin printre altele diferite flavonoide ca: chemferol, quercitinã, izoramentinã, proantocianidine, terpene neflavonoide, biobalud, ginkgolid A, B și C, lignani, uleiuri eterice și acizi taninici.
Existã probe cã ginkgo încetinește avansarea stãrilor de demențã. La bolnavi cu un stadiu mediu sau sever al bolii Alzheimer, s-a constatat o stagnare a bolii în urma administrãrii de 120 miligrame de ginkgo pe zi.
Conține antioxidanþi, care protejeazã arterele și celulele, și pare cã previne apariția cheagurilor de sânge. Ginkgo face ca vasele de sânge sã se dilate, de aceea planta a fost studiatã pentru tratarea claudicației intermitente, o stare caracterizatã de durere și obosealã în picioare din cauza lipsei fluxului
sangvin.
Unii psihiatrii recomandã ginkgo pacienților femei și bãrbați care suferã de pierdere a apetitului sexual și a potenței, apãrute ca efecte secundare anumitor antidepresive.
Utilizare: Planta este studiatã ca terapie alternativã la tratamentul bolii Alzheimer sau a altor forme de demențã. Ginkgo contribuie la optimizarea funcției cerebrale, are efecte pozitive în stãrile depresive și anxioase, precum și în combaterea migrenelor.

Se poate utiliza cu succes în bolile renale și hepatice, bolile inflamatorii, impotenþã, tulburãri de auz, tulburãri de evdere, amețeli, accelereazã cicatrizarea rãnilor, este util în tratamentul tromboflebitelor, hemoroizilor.
Dacã luați medicamente anticoagulante, precum aspirina sau varfarina, aceastã plantã poate produce sângerãri interne.

Din 24 februarie, poți cumpăra cartea « Ghidul ceaiurile terapeutice » și pachetul Doctorul zilei plus Evenimentul zilei, la un preț de numai 9,9 lei.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel