Din cuprinsul articolului
Ceaiul care are efect pozitiv asupra bolii Alzheimer, tratează diabetul și reglează somnul. Alegerea unei băuturi relaxante pentru seară se dovedește a fi o problemă pentru mulți dintre noi, dar experții spun că există o opțiunea ideală, scrie Verywell Health.
Pentru un somn rapid, medicii recomandă consumul unui singure licori, ceaiul de rozmarin. Nu conține cofeină, deci nu provoacă insomnie. Puteți să-l beți în orice moment al zilei, la fel ca hibiscusul, ghimbirul sau ceaiul de păpădie. Înainte de a merge la culcare, puteți bea o ceașcă de acest ceai pentru a reduce stresul.
Ceaiul de rozmarin stimulează, de asemenea, digestia și reduce riscul de arsuri la stomac. Din acest motiv, se recomandă să o beți înainte sau în timpul meselor.
Alte beneficii ale ceaiului de rozmarin?
Ceaiul de rozmarin este bogat in flavonoide, terpene si acid fenolic, care au proprietati antioxidante. Poate oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi promovarea creșterii părului, îmbunătățirea digestiei, ameliorarea durerilor de cap și a oboselii.
Ceaiul de rozmarin are proprietăți antiseptice, detoxifiante, antispasmice, antibiotice și diuretice, ceea ce îl poate face un plus excelent la tratamentul diferitelor probleme de sănătate. Licoarea poate fi consumată imediat după prânz sau cină, deoarece îmbunătățește digestia prin reducerea acidității și excesului de gaze. Poate ajuta la reducerea inflamației din corp și a pierderii poftei de mâncare.
Datorită proprietăților sale de vindecare, rozmarinul are proprietăți antibiotice și este deosebit de eficient în tratarea bacteriilor care provoacă infecții ale tractului urinar, vărsături și diaree.
„Deși ceaiul de rozmarin este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți rapid sănătatea, nu ar trebui să înlocuiască medicamentele prescrise de medicul dumneavoastră”, spune nutriționista Carla Leal.
Ceaiul care are efect pozitiv asupra bolii Alzheimer, tratează diabetul și reglează somnul
Ceaiul de rozmarin este un diuretic natural excelent care poate fi utilizat în dietele care vizează pierderea în greutate. Acest ceai crește producția de urină, care stimulează organismul să elimine fluidele și toxinele acumulate, îmbunătățind sănătatea generală.
Rozmarinul, efect pozitiv asupra bolii Alzheimer
Multe studii susțin beneficiile rozmarinului pentru activitatea mentală, deci este un mare ajutor în perioadele de stres sever, cum ar fi înainte de un test sau o întâlnire de lucru importantă. În plus, rozmarinul poate avea un efect pozitiv asupra bolii Alzheimer prin prevenirea pierderii memoriei”, adaugă Dr. Leal.
Rozmarinul poate îmbunătăți funcția hepatică și, mai mult, poate ameliora durerile de cap asociate cu supraalimentarea sau consumul de grăsimi.
Cu toate acestea, ceaiul de rozmarin nu trebuie consumat fără recomandare medicală dacă aveți antecedente de boli hepatice. Deși poate avea un efect protector, eficacitatea sa în prezența unei boli nu este bine cunoscută.
Ceaiul de rozmarin poate ajuta, de asemenea, la tratarea diabetului prin scăderea nivelului de glucoză și creșterea nivelului de insulină.
„Studiile farmacologice multiple au arătat că extractul de rozmarin și componentele sale fenolice, în special acidul carnoic, acidul rosmarinic și carnosol, pot îmbunătăți semnificativ diabetul prin reglarea metabolismului glucozei, metabolismul lipidic, efectele antiinflamatorii și antioxidante, care este extrem de ridicată”, se arată într-un studiu de sinteză al oamenilor de știință chinezi.
Cu toate acestea, consumul acestui ceai nu ar trebui să înlocuiască medicamentele prescrise sau o dietă sănătoasă pentru diabetici. Trebuie să se ia numai în afară de tratamentul medical.