Din cuprinsul articolului
Când vine vorba de a ne gândi la băuturi sănătoase pe care să le încorporăm în dieta zilnică pentru a menține organismul în echilibru, ceaiurile din plante sunt una dintre cele mai populare alegeri.
Unele dintre obiectivele celor care consumă diferite varietăți de ceai sunt legate de pierderea în greutate, de controlul colesterolului sau chiar de căutarea de a regla glicemia.
În acest sens, există o infuzie alternativă care atinge multe dintre aceste obiective și este posibil să o preparați cu ajutorul unor ingrediente care se găsesc în fiecare bucătărie de acasă.
Din timpuri imemoriale, ghimbirul a fost unul dintre cele mai utilizate ingrediente, nu doar pentru diversitatea băuturilor în care poate fi folosit, ci și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.
O mare parte din proprietățile sale se bazează pe combinația unică de compuși bioactivi care joacă un rol-cheie în gestionarea greutății corporale.
Ghimbirul poate fi regăsit nu doar în diverse preparate calde, ci și în băuturi reci, fiind o combinație excelentă în limonadele cu mentă.
Studii științifice din întreaga lume au dezvăluit beneficiile includerii ghimbirului ca parte a unei infuzii:
Un studiu publicat în Journal of Medicinal Food a constatat că ghimbirul este un aliat ideal pentru a combate inflamația, care în stările cronice contribuie la creșterea în greutate și obezitate.
Acest lucru este posibil deoarece este o sursă bogată de antioxidanți și compuși antiinflamatori, cum ar fi gingerolii, care ajută la combaterea acestei afecțiuni.
Ghimbirul a demonstrat rezultate pozitive în reglarea nivelului de glucoză din sânge, potrivit unei cercetări publicate în International Journal of Ayurveda Research.
Acesta susține că acest ingredient ajută la controlul cantității de zahăr care circulă în sânge, ceea ce este esențial pentru a preveni poftele excesive și pentru a facilita pierderea în greutate.
Principalul avantaj al ceaiului de ghimbir, și motivul pentru care este unul dintre cele mai populare ceaiuri, are legătură cu posibilitatea de a arde calorii și, în acest fel, de a pierde în greutate.
Potrivit Journal of the Journal of the Science and Food of Agriculture, un studiu a arătat că acest ingredient crește termogeneza, un proces care mărește cheltuielile energetice ale organismului prin stimularea metabolismului.
Acest lucru facilitează organismului arderea caloriilor, ceea ce duce, de asemenea, la reducerea excesului de grăsime depozitată în organism și, astfel, la pierderea în greutate.
Pe de altă parte, o cercetare publicată în revista Metabolism a confirmat că cei care au ingerat suplimente de ghimbir au avut o senzație mai mare de sațietate, ceea ce a contribuit la controlul aportului alimentar și la scăderea poftei de mâncare.
Trebuie remarcat faptul că un consum excesiv de ghimbir poate provoca efecte secundare, cum ar fi iritații ale stomacului. În încercarea de a arde calorii și de a pierde în greutate, este întotdeauna indicat să consultați un specialist în domeniu, cum ar fi medicii și nutriționiștii.
Pe de altă parte, pentru a obține rezultatele așteptate, este indicat să completați consumul de alimente sănătoase cu activitate fizică.
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…