Din cuprinsul articolului
De aceea, iubitorii de ceai sunt mereu în căutarea unor variante care pot aduce beneficii mari pentru sănătate și pot ține sub control anumite boli. Unul dintre aceste ceaiuri miraculoase este ceaiul de urzică.
Pe lângă gustul său delicios, acest ceai ajută la reducerea inflamației și la controlul zahărului din sânge. Potrivit Firstforwomen, iată care sunt cele mai mari beneficii ale consumului de ceai de urzică.
Considerată o buruiană de grădină, urzica este, ca și în cazul păpădiei, o plantă cu beneficii uriașe pentru sănătate. Urzica este diuretică, astringentă, nutritivă, antireumatică, decongestionantă și antihistaminică, iar efectele sale extrem de benefice asupra sănătății pot continua.
Ceaiul de urzică, o adevărată sursă de sănătate
Ceaiul de urzică este bogat în antioxidanți, iar consumul său poate da roade. O revizuire din 2018 a studiilor publicate în revista Molecules a constatat că frunzele de urzică conțin compuși naturali, inclusiv acizilinolenici, taninuri și carbohidrați. Aceștia sunt responsabili pentru creșterea activității antioxidante din urzici, care ajută la eliminarea radicalilor liberi ce provoacă anumite boli.
Cercetările publicate în Jurnalul Internațional de Farmacie și Științe Farmaceutice notează, de asemenea, că acești compuși naturali din frunzele de urzică au proprietăți antiinflamatorii. Autorii studiului spun că, din această cauză, frunzele de urzică sunt folosite mai ales pentru a trata afecțiunile legate de inflamație, cum ar fi artrita, reumatismul și rinita alergică.
Ceaiul de urzică este bun și în calmarea crampelor menstruale și, de asemenea, poate ajuta la dizolvarea pietrelor de la rinichi.
Dar beneficiile consumului de ceai de urzică nu se opresc aici. Un studiu din 2013, publicat în Clinical Laboratory, sugerează că ceaiul de urzică poate ajuta și la controlul zahărului din sânge la pacienții cu diabet zaharat de tip 2. Participanții au luat o capsulă de 500 mg cu extract de urzică, la fiecare opt ore, timp de trei luni, pe lângă medicamentele pentru diabet. La sfârșitul perioadei de studiu, cercetătorii au constatat că extractul de urzică a contribuit la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge al participanților.
Care sunt efectele secundare
Este bine însă să consultați medicul pentru a vă asigura că nu sunteți alergici. Experții citați de Medical News Today spun că o reacție alergică severă la urzici poate duce la șoc anafilactic.
Simptomele șocului anafilactic includ:
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…