În aproape toate gospodăriile, vedem ceapa tocată și folosită ca ingredient esențial pentru prepararea alimentelor. Cel mai probabil, bulbul interior al cepei este folosit și coaja este aruncată. Acea coajă, care este considerată nesemnificativă, poate fi de fapt folosită în atât de multe moduri.
În zilele noastre, oamenii sunt conștienți deacest aspect și implementează conceptul de gătit zero deșeuri. Deci, în lumina acestui concept, haideți să cunoaștem beneficiile cojii de ceapă.
Cei obișnuiți să bea ceai pot avea servi această băutură preparată cu coji de ceapă. Ceaiul făcut cu coajă de ceapă conține foarte puține calorii. Ceaiul făcut cu coji de ceapă este mai benefic în comparație cu băuturile gazoase bogate în calorii.
Cojile de ceapă sunt o sursă bogată de mulți nutrienți. Conțin vitamina A, care este foarte bună pentru vedere. De asemenea, conțin vitamina C și E care pot fi utilizate în tratamentul pielii.
Aveți o problemă de mâncărime sau erupții cutanate? Ceaiul din coajă de ceapă este ceea ce aveți nevoie cel mai mult, deoarece are proprietăți antifungice. Această băutură poate fi un remediu perfect pentru problemele de piele dar va trebui să ne asigurăm că nu sărim peste medicamentul prescris de medic.
Dacă suferiți de probleme cu colesterolul ridicat, cojile de ceapă pot fi un medicament bun pentru voi. Cojile de ceapă sunt o sursă bogată de flavonoide. Flavonoidele sunt compuși polifenolici și, conform unor studii, pot îmbunătăți nivelul de colesterol.
Potrivit unui studiu, flavonoidele pot îmbunătăți colesterolul rău sau lipoproteinele cu densitate scăzută la persoanele care suferă de obezitate. Persoanele obeze sunt expuse unui risc sever de boli cardiovasculare. Flavonoidul care joacă un rol predominant în reducerea acestor niveluri de colesterol rău se numește Quercetin. Acest flavonoid nu afectează nivelul bun de colesterol.
Cojile de ceapă conțin și proprietăți antioxidante care ajută la eliminarea simptomelor de răceală, tuse și gripă. Îndepărtează astfel pericolul infecțiilor sezoniere.