Din cuprinsul articolului
Una dintre modalitățile de a profita de șofran este prin prepararea unui ceai. În țările estice, cum ar fi Japonia, China și Coreea, acesta este una dintre cele mai consumate băuturi.
Șofranul este folosit în mod regulat ca un condiment culinar care este utilizat ca condiment, colorant și aromă, cu scopul de a da alimentelor o culoare gălbuie.
În acest caz, scopul este de a profita de componentele sale amare care ajută la creșterea secrețiilor salivare și gastrice.
De asemenea, este folosit ca remediu natural pentru afecțiuni importante, deoarece, datorită proprietăților sale, fortifică sistemul digestiv, fiind un excelent remediu eupeptic și previne problemele de constipație. Aceste beneficii sunt obținute datorită componentelor sale aromatice și amare (picrocrocin).
În plus, conține crocetină (pigmenții roșii) care stimulează producția de bilă și fluidifica care ajută procesul digestiv și previne apariția calculilor biliari, potrivit Aldonza.
Între timp, portalul Muy saludable (Foarte sănătos) a subliniat că, datorită prezenței crocetinei, care este un puternic antioxidant natural, elimină radicalii liberi, responsabili de îmbătrânirea celulelor.
Una dintre modalitățile de a profita de șofran este prin prepararea unui ceai. În țările estice, cum ar fi Japonia, China și Coreea, acesta este una dintre cele mai consumate băuturi.
Printre beneficiile constatate la administrarea acestei infuzii se numără o îmbunătățire a sănătății inimii, sporește memoria, ajută la prevenirea cancerului și este un bun antidepresiv, scrie sursa.
De asemenea, potrivit site-ului Aldonza, datorită proprietăților sale, devine un bun calmant pentru femei în timpul menstruației, deoarece previne crampele uterine și beneficiază flujul menstruației. În plus, are o mare putere depurativă.
Odată cu consumul infuziei cu fire de șofran, se elimină toxinele și se purifică organismul într-un mod sănătos și eficient.
Un alt beneficiu al acestui produs este legat de îmbunătățirea memoriei și a abilităților cognitive. De asemenea, este recunoscut efectul său protector asupra bolilor degenerative precum Parkinson și Alzheimer.
Specialiștii au mai precizat că este recomandat ca supliment alimentar pentru persoanele care suferă de stres.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…