Din cuprinsul articolului
Ficatul reprezintă cel mai mare organ din corp și contribuie la digerarea alimentelor, la stocarea energiei și la eliminarea toxinelor, conform Medline Plus.
De asemenea, problemele hepatice pot fi cauzate de o varietate de factori care afectează ficatul, cum ar fi virușii, consumul de alcool și obezitatea.
Există, de asemenea, multe tipuri de boli hepatice: cauzate de viruși precum hepatita A, hepatita B și hepatita C; cauzate de droguri, otrăvuri, toxine sau de consumul prea mult de alcool. Exemplele includ boala ficatului gras și ciroza, cancerul hepatic, bolile ereditare precum hemocromatoza și boala Wilson, conform Medline Plus.
La rândul său, diabetul este o boală metabolică cronică caracterizată prin niveluri ridicate de glucoză din sânge, potrivit Organizației Panamericane a Sănătății (PAHO).
Dacă o persoană are diabet zaharat, organismul nu produce suficientă insulină sau nu poate folosi în mod corespunzător insulina pe care o produce, iar când nu există suficientă insulină sau celulele nu mai răspund la aceasta, rămâne prea mult zahăr în sânge, ceea ce , în timp, poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi boli de inimă, pierderea vederii și boli de rinichi.
Ceaiul de rozmarin este ideal pentru purificarea ficatului și combaterea diabetului, deoarece această plantă „ar putea îmbunătăți funcționarea ficatului și poate reduce durerea de cap care apare după ce ați mâncat în exces, în principal alimente cu un conţinut ridicat de grăsimi sau băuturi alcoolice”.
În plus, „ajută și la menținerea sub control a diabetului, deoarece scade glicemia și crește insulina. Atenție! Aportul acestui ceai nu exclude utilizarea medicamentelor recomandate de medic și efectuarea unei alimentații adecvate, trebuie să fie consumat ca o completare a tratamentului medical si nutritional.
Cum se prepară ceaiul de rozmarin?
Ingrediente:
- 5 g frunze proaspete de rozmarin
- 250 ml apă clocotită
Preparare:
Intr-o oala se adauga cantitatea indicata de apa si se lasa sa fiarba.
Apoi, intr-un pahar adaugam frunzele proaspete de rozmarin si turnam apa clocotita. Pentru ca acesta să se infuzeze corect, trebuie lăsat să se odihnească timp de trei până la cinci minute, acoperit cu o farfurie sau un capac.
Pentru a servi, este indicat să strecurați această băutură și să așteptați să se răcească puțin înainte de a o bea. De asemenea, este recomandat să nu îndulciți acest ceai.
Rețineți că acest ceai poate fi consumat de trei până la patru ori pe zi.