Sari la conținut

Ceai BENEFIC pentru scăderea tensiunea arterială. Specialist: „Nu se bea pe stomacul gol”

Hipertensiune arterială
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimente nocive pentru hipertensiune arteriala

Ceai BENEFIC pentru sănătate. Pe lângă medicamentația recomandată de medicul specialist, plantele sunt de mare ajutor pentru scăderea tensiunii arteriale.

Pentru că are funcții atât de vitale pentru organism, trebuie să facem tot ce putem să îl menținem sănătos și complet funcțional, preparand ceaiuri pentru scăderea tensiunii arteriale, cum ar fi, ceaiul de mărar.

Mărarul este una dintre cele mai populare plante din bucătăria românească, fiind folosit în multe preparate culinare. Însă puțin știu că se prepara ceai din el, în special din semințele lui. Daca pana acum credeati ca singurele avantaje pe care le are tin de gustul si aroma, aflați ca este un remediu excelent pentru o mulțime de probleme care țin de starea de sănatate generală.

În cadrul rubricii „Leacul zilei”, de la Antena 3 CNN, Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a spus că ceaiul de mărar pare să fie cel mai eficient pentru scăderea tensiunii arteriale. Pe lângă acest lucru, acest ceai are puterea să normalizeze tranzitul şi reduce durerile de stomac.

Plantele pe care le poți folosi în ceaiuri pentru scăderea tensiunii arteriale

„Ceaiul de mărar scade tensiunea arterială, normalizează tranzitul şi reduce durerile de stomac, dar şi pentru cei care au pierderi de urină.

Se ia o lingură de vârf de seminţe de mărar şi se pun într-un castron. Se pune peste 500 ml de apă clocotită şi se înveleşte apoi cu un prosop. Se lasă acolo 40 de minute. După, putem bea câteva două, trei căni, odată la 2 luni.

Nu se bea pe stomacul gol sau după masă. Putem lua câteva guri în timpul mesei. Este ceai farmacie.„, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse.

Care sunt beneficiile ceaiului de Marar?

  • Ceaiul de marar este indicat pentru diferite afecțiuni, printre care amenoree, hipogalactie, dismenoree, sterilitate feminina, hipoplazie mamara, menopauza prematura, digestie dificila, balonare, spasme digestive, insomnie, hirsutism, hemoroizi, anorexie, colici, afecțiuni ale inimii, afecțiuni ale cailor urinare, senzație de voma, elimina apa în exces din organism;
  • Mărarul este un leac de mare ajutor în combaterea balonărilor, a colicilor intestinale și a multor tulburări digestive. Pentru persoanele care se confrunta frecvent cu crize de sughit, infuzia de marar este un calmant sigur, deoarece reglează respirația. Și pentru astmatici, și pentru persoanele care au afecțiuni respiratorii, o cura cu infuzie de marar este de mare ajutor, deoarece ușurează respirația. Lipsa poftei de mâncare, insomniile și tulburările nervoase minore se rezolva tot cu ajutorul mărarului. Și în impotenta tratamentul cu infuzii și cu ulei volatil de marar (bogat în calciu, sulf, potasiu, fier, magneziu, sodiu) a dat rezultate foarte bune. De asemenea, planta aceasta, care este la îndemăna oricui, este utila și suferinzilor de hemoroizi;
  • Frunzele plantei sunt apreciate în numeroase tari europene că un elixir al frumuseții, deoarece o cura lunara cu infuzie, timp de zece zile, încetinește procesul de îmbătrânire;
  • Ceaiul de marar întărește sistemul imunitar, calmează spasmele digestive, reglează sistemul digestiv, reușind să stabilească un echilibru interior. Este adjuvant în caz de dezechilibre hormonale la femei, are efect estrogenic și stimulează activitatea aparatului reproducător. Tratează anemia, înfrumusețează pielea, curata organismul de toxine, amelioreazǎ anxietatea și epuizarea nervoasǎ, insomia, tulburǎrile digestive, intǎreste unghiile.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel