Din cuprinsul articolului
Cea mai simplă rețetă de POST. Chef Bontea a dezvăluit secretul pentru plăcinta cu varză
Chef Sorin Bontea, juratul emisiunii „Chefi la cuțite”, a recomandat o rețetă specială de plăcintă de post cu varză, numai bună pentru Postul Paştelui.
Cum se prepară plăcinta cu varză de post?
„O să începem cu aluatul, pentru că trebuie să-l las să se odihnească 30 de minute. 500 ml de apă caldă, nu fierbinte, o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet și 700-750 gr de făină. Atenție, pot fi și 800 gr, pentru că e în funcție de umiditatea pe care o are făina.
Pentru genul acesta de aluat folosesc cârligul pentru frământare. Pentru aluat iau de obicei făină tip 650, aceea de pâine. Când începe aluatul să se strângă pe cârlig, este aproape gata, a explicat bucătarul”, spune celebrul bucătar, citează click.ro.
Modul de preparare a fost postată pe canalul sau de Youtube.
Plăcinta cu varză dulce
Dacă nu țineți post, Gina Breadea a divulgat și ea secretul pentru plăcinta cu varză dulce.
„Placinta cu varza dulce – reteta de invartita cu foi de casa, intinse, fine de poti citi ziarul prin ele. Este o placinta delicioasa, iar aluatul e atat de bun si de lucrat cu el, e preferatul meu!
Daca probati reteta asta, garantez ca veti face mereu placinte, foile sunt fine de tot, usor de intins si nu se rup”, spune Gina Bradea pe Youtube.
Ingrediente:
Pentru aluat
- 500 g de faina 000
- 250-300 ml de apa calduta
- 1 ou
- 1 lingurita de otet
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingura de ulei Kook
Pentru umplutura
- 1 kg varza proaspata taiata fideluta
- 1 morcov dat pe razatoare
- 1 lingura de marar proaspat (sau 1 lingurita de marar uscat)
- 2-3 linguri de ulei
Cum se prepară? Reteta video o gasiti aici, dedesubt.