Un somn de calitate ar putea fi cheia către prevenirea demenței, potrivit unui nou studiu publicat în revista medicală JAMA Neurology.
În acest studiu s-a constatat că adulții care au declarat că dorm prost sau puțin prezintă acumulări mai mari ale proteinei beta-amiloid, unul din semnele bolii Alzheimer. Niciunul din cei 70 de adulți cu o vârstă medie de 76 de ani care au participat la studiu nu era diagnosticat cu această afecțiune.
Nu este clar deocamdată dacă problemele cu somnul duc la creșterea plăcii beta-amiloide sau tocmai invers, acumulările de această proteină sunt cele care duc la probleme cu somnul. Mesajul general este însă că ‘un somn sănătos are o importantă contribuție la sănătate și mai ales pentru felul în care îmbătrânim’. Somnul ‘ar putea fi o componentă importantă pentru prevenirea bolii Alzheimer, dar rămâne de văzut’, a conchis autorul studiului, Adam Spira, profesor asistent la Departamentul pentru sănătate mintală de la John Hopkins Bloomberg School of Public Health, din Baltimore.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…