Un somn de calitate ar putea fi cheia către prevenirea demenței, potrivit unui nou studiu publicat în revista medicală JAMA Neurology.
În acest studiu s-a constatat că adulții care au declarat că dorm prost sau puțin prezintă acumulări mai mari ale proteinei beta-amiloid, unul din semnele bolii Alzheimer. Niciunul din cei 70 de adulți cu o vârstă medie de 76 de ani care au participat la studiu nu era diagnosticat cu această afecțiune.
Nu este clar deocamdată dacă problemele cu somnul duc la creșterea plăcii beta-amiloide sau tocmai invers, acumulările de această proteină sunt cele care duc la probleme cu somnul. Mesajul general este însă că ‘un somn sănătos are o importantă contribuție la sănătate și mai ales pentru felul în care îmbătrânim’. Somnul ‘ar putea fi o componentă importantă pentru prevenirea bolii Alzheimer, dar rămâne de văzut’, a conchis autorul studiului, Adam Spira, profesor asistent la Departamentul pentru sănătate mintală de la John Hopkins Bloomberg School of Public Health, din Baltimore.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…