Din cuprinsul articolului
Cea mai proastă veste din Săptămâna Luminată. Având în vedere studiile și tratamentele efectuate până acum, OMS trage un semnal de alarmă referitor la ultima boală care a apărut într-un ritm neașteptat. OMS avertizează: Nu are legătură cu gripa sezonieră.
Organizația Mondială a Sănătății trge un nou semnal de alarmă în contextul creșterii numărului de hepatită acută de origine necunoscută. Mai exact, experții OMS spun că au fost înregistrate alte 169 de astfel de cazuri, înregistrate în 11 ţări.
În România a fost înregistrat un caz de hepatită acută severă, la un copil de 5 ani. Îmbolnavirea vine în contextul altor 169 de astfel de cazuri, înregistrate în 11 ţări. Nu este clar deocamdată dacă a existat o creştere a cazurilor de hepatită sau este doar o creştere a gradului de conştientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul aşteptat, dar nu sunt detectate, precizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
În România, hepatită acută de origine necunoscută a fost identificată la o fetiță de 5 ani din zona București-Ilfov. Starea copilului este stabilă, deși este internat în continuare, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat. În acest caz nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Fetița nu a călătorit în străinătate și nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat de către OMS Europa, potrivit RRA.
Biroul regional al acestei instituții a anunțat, la 21 aprilie, 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută în toată lumea. Această denumire înseamnă că nu au fost detectate virusurile hepatice cunoscute până în prezent; s-au manifestat la copii cu vârsta într-o lună și 16 ani, cel puțin un copil a murit și 17 au avut nevoie de un transplant hepatic, menționează Organizația Mondială a Sănătății.
Potrivit OMS, în aceste cazuri poate fi vorba de trei posibile cauze: un nivel mai scăzut al circulației adenoviruşurilor în timpul pandemiei, potențiala apariție a unui nou adenovirus sau o infectare simultană cu SARS-CoV-2.
Hepatita este o inflamație a ficatului, un organ vital care procesează nutrienții, filtrează sângele și ajută la combaterea infecțiilor. Când ficatul este inflamat sau deteriorat, funcția acestuia poate fi afectată.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…