Categories: Ştiri sănătate

Cea mai NOCIVĂ mâncare consumată de români. Dr. Pautov: Crește glicemia mai mult decât dulciurile

Cea mai NOCIVĂ mâncare consumată de români. Dr. Pautov: Trebuie evitat categoric. Crește glicemia mai mult decât dulciurile, potrivit mediclui Pautov.

Poți trăi până la 120 de ani dacă ții cont de sfaturile medicului Pautov. Un aliment consumat de români crește glicemia mai mult decât dulciurile. Medicul specialist face experimente pe pielea lui pentru a afla care este cel mai nociv aliment consumat, care duce la diabet.

Un aliment consumat frecvent de toți românii poate afecta semnificativ nivelul glicemiei, cu consecințe grave asupra sănătății.

Valorile optime ale glicemiei trebuie să se situeze la 100

Potrivit medicului Mihail Pautov, medic specialist chirurgie generală, spune că putem trăi mai mult, fără a ne îmbolnăvi de diabet, fără a avea inflamații în corp și să avem o minte mai limpede, trebuie să ținem sub control valorile glicemiei pe parcursul zilei. Valorile optime ale glicemiei trebuie să se situeze la 100.

Într-un video postat pe un cont de socializare, dr. Pautov a făcut public un experiment propriu pentru a descoperi ce aliment cauzează creșterea nivelului ce zahăr din sânge. Specialistul poartă un senzor pe mână care monitorizează continuu glucoza din sânge.

Medicul a consumat un mic dejun sănătos care a ajutat la menținerea glicemiei la un nivel normal: ou cu avocado, surse excelente de grăsimi,proteine și puțini carbohidrați, spune specialistul.

Atunci când a mâncat coaste de porc cu salată și cartofi, glicemia a sărit la 130-140, a scăzut la 80, apoi a crescut brusc.

Oscilațiile nu au fost cauzate de carne, ci de cartofi, spune dr. Mihail, care a repetat experimentul, eliminând cartofii din meniu pentru a vedea cum reacționează glicemia.

El spune că indiferent dacă sunt prăjiți, copți, fierți sau piure, cartofii au avut același efect nociv asupra nivelului de zahăr din sânge.

„ De fiecare dată când am mâncat cartofi, glicemia a luat-o mereu în sus, mai mult decât atunci când am mâncat înghețată, prăjituri.

Explicația e simplă: cartofii conțin cantități mari de amidon, care e transormat de organism în glucoză pură. Mai bine mănânci doar carne cu salată și la final o cupă mică de înghețată, decât să incluzi și cartofii”, spune dr. Mihail Pautov.

 

Recent Posts

Hepatita autoimună poate apărea la oricine. Vasele de sânge sparte pe picioare, unul din semnele alarmante

Hepatita autoimună este o afecțiune cronică rară a ficatului, în care sistemul imunitar începe să…

18 minute ago

Avertizarea meteo: Un nou ciclon lovește Europa. Sunt așteptate furtuni puternice în aceste zone din România

Avertizarea meteo. Un nou ciclon format în bazinul Mediteranei își face simțită prezența în sudul…

47 de minute ago

Măsuri cheie pentru combaterea fumatului propuse de un chirurg oncolog. Rolul alternativelor fără fum

În cadrul celui de-al 7-lea Summit Privind Reducerea Efectelor Nocive ale Fumatului, desfășurat pe 16…

o oră ago

Cele trei zodii care se căsătoresc după 40 de ani. Își găsesc târziu sufletul-pereche

Există anumite zodii care tind să amâne căsătoria până la vârste mai înaintate, trecând chiar…

2 ore ago

Sunt misterioase și grave! Boli greu de diagnosticat

Atunci când un pacient intră pe ușa unui cabinet de consultații, el se așteaptă ca…

2 ore ago

Fiica secretă a Regelui Charles. Seamănă izbitor cu Prințesa Diana!

Prințesa Diana a murit la 31 august 1997, când avea doar 36 de ani, împreună cu…

3 ore ago

Citeste si: