Categories: Ştiri sănătate

Cea mai NOCIVĂ mâncare consumată de români. Dr. Pautov: Crește glicemia mai mult decât dulciurile

Cea mai NOCIVĂ mâncare consumată de români. Dr. Pautov: Trebuie evitat categoric. Crește glicemia mai mult decât dulciurile, potrivit mediclui Pautov.

Poți trăi până la 120 de ani dacă ții cont de sfaturile medicului Pautov. Un aliment consumat de români crește glicemia mai mult decât dulciurile. Medicul specialist face experimente pe pielea lui pentru a afla care este cel mai nociv aliment consumat, care duce la diabet.

Un aliment consumat frecvent de toți românii poate afecta semnificativ nivelul glicemiei, cu consecințe grave asupra sănătății.

Valorile optime ale glicemiei trebuie să se situeze la 100

Potrivit medicului Mihail Pautov, medic specialist chirurgie generală, spune că putem trăi mai mult, fără a ne îmbolnăvi de diabet, fără a avea inflamații în corp și să avem o minte mai limpede, trebuie să ținem sub control valorile glicemiei pe parcursul zilei. Valorile optime ale glicemiei trebuie să se situeze la 100.

Într-un video postat pe un cont de socializare, dr. Pautov a făcut public un experiment propriu pentru a descoperi ce aliment cauzează creșterea nivelului ce zahăr din sânge. Specialistul poartă un senzor pe mână care monitorizează continuu glucoza din sânge.

Medicul a consumat un mic dejun sănătos care a ajutat la menținerea glicemiei la un nivel normal: ou cu avocado, surse excelente de grăsimi,proteine și puțini carbohidrați, spune specialistul.

Atunci când a mâncat coaste de porc cu salată și cartofi, glicemia a sărit la 130-140, a scăzut la 80, apoi a crescut brusc.

Oscilațiile nu au fost cauzate de carne, ci de cartofi, spune dr. Mihail, care a repetat experimentul, eliminând cartofii din meniu pentru a vedea cum reacționează glicemia.

El spune că indiferent dacă sunt prăjiți, copți, fierți sau piure, cartofii au avut același efect nociv asupra nivelului de zahăr din sânge.

„ De fiecare dată când am mâncat cartofi, glicemia a luat-o mereu în sus, mai mult decât atunci când am mâncat înghețată, prăjituri.

Explicația e simplă: cartofii conțin cantități mari de amidon, care e transormat de organism în glucoză pură. Mai bine mănânci doar carne cu salată și la final o cupă mică de înghețată, decât să incluzi și cartofii”, spune dr. Mihail Pautov.

 

Recent Posts

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

14 minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

45 de minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

o oră ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

o oră ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

2 ore ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

Citeste si: