Vrei un ten sănătos și curat? Uită de șervețelele demachiante! Esteticienii și dermatologii atrag atenția că demachierea corectă nu înseamnă doar să-ți ștergi fardul cu un șervețel umed. Acesta îți poate lăsa reziduri pe piele, o poate deshidrata și o poate zgâria, putând favoriza apariția infecțiilor
Dana Lascu
Ne sunt la îndemână și le folosim cu precădere pentru a îndepărta fardul de pleoape sau rujul de pe buze. Dar specialiștii spun că ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a decide că asta e cea mai „bună” metodă de demachiere.
În primul rând, pentru că nu curăță decât superficial, iar în al doilea pentru că din cauza substanțelor cu care sunt îmbibate, aceste șervețele pot provoca iritații, erupții pe piele și îmbătrânire permatură.
Lasă în urmă reziduuri
Joanna Vargas o esteticiană americană care-i are clienți pe Eva Mendes și Jake Gyllenhaal a explicat, pentru DailyMail Online, că „șervețelele demachiante nu curăță întotdeauna fața și lasă în urmă o mulțime de reziduuri”.
Danuta Mieloch, esteticiană și ea, susține că, de fapt, acestea nu fac decât să plimbe murdăria pe față: „Folosindu-le, ai senzația că faci ceea ce trebuie, dar sunt oribile pentru pielea ta”, subliniază ea, atrăgând atenția că aceste șervețele lasă în urmă reziduuri chimice care pot provoca reacții alergice.
Mieloch, care folosește șervețele demachiante doar când pleacă în călătorii, a adăugat că acestea ar trebui să fie considerate cel mult un prim pas în rutina de îngrijire a pielii.
Ele ar trebui să fie urmate de o curățare conștincioasă a dermei cu apă și produse cât mai puțin posibil chimice.
Pot desidrata pielea
Apoi, chiar dacă sunt „umede”, asta nu înseamnă că sunt și hidratante. Datorită faptului că ele conțin alcool sau alte substanțe „de curățare”, șterg uleiul de pe suprafața pielii, ducând la deshidratare și crescând riscul de apariție al erupțiilor cutanate. „Pielea este la fel ca aparatul digestiv, are nevoie de bacterii bune.
Atunci când ne demachiem este foarte important să păstrăm aceste bacterii bune și să le îndepărtăm doar pe cele rele”, a arătat Mieloch.
Dermatologul Joshua Zeichner spune, însă, că pericolul utilizării acestui tip de demachiante este altul: prin uscarea excesivă a pielii se poate provoca apariția iritațiilor, ceea ce va face dificilă tratarea și prevenirea acneii. Nu în ultimul
rând, el atrage atenția că materialul din care sunt făcute aceste șervețele poate zgâria stratul protector al pielii, provocând infecții.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…