Categories: Ştiri sănătate

Cea mai importantă masă din zi, beneficii pentru sănătate

Cea mai importantă masă din zi, beneficii neștiute pentru sănătate. Echilibrează greutatea, te ajută să ai mai multă energie și te poate ajuta să te concentrezi.

Micul dejun. Sursa care furnizează organismului suficientă energie pentru începerea zilei și pentru starea de bine. Mulți oameni evită să mănânce înainte să iasă din casă, crezând că astfel, vor reduce cantitatea de calorii consumate. Oamenii care renunță la dejun sunt mult mai predispuși spre îngrășare.

Un mic dejun sănătos are nenumărate beneficii: te poate ajuta să te concentrezi mai bine, să ai mai multă energie și chiar să îți echilibrezi greutatea. Dar ce ar trebui să conțină acesta?

Valentin Vasile, expert în nutriție, a postat pe contul personal de socializare ce trebuie să mâncăm la prima masă a zilei.

Ce mâncăm la micul dejun?

„Micul dejun potrivit te poate ajuta să te concentrezi mai bine, să ai mai multă energie și chiar să îți echilibrezi greutatea.

Părinții tăi aveau dreptate: micul dejun chiar este cea mai importantă masă a zilei!

Nu numai că îți dă energia necesară pentru o nouă zi, însă are numeroase beneficii pentru sănătate, incluzând controlul greutății și al performanței în activitățile de zi cu zi. Desigur, este foarte important ca micul dejun să fie sănătos.

Cea mai importantă masă din zi, beneficii neștiute pentru sătate

Beneficiile de a lua micul dejun:

  • O alimentație mai sănătoasă
  • Concentrare mai bună pentru activitățile de peste zi
  • Mai multă putere și anduranță în activitatea fizică
  • Reglarea nivelului colesterolului
Antioxidanții din fructe, legume și semințe, scad riscul de cancer

Micul dejun este important pentru toată lumea, însă cu atât mai mult pentru copii și adolescenți, pe care îi ajută să aibă performanțe mai bune la școală, îmbunătățind concentrarea și capacitatea de coordonare și de rezolvare de probleme.

Consum de calorii mai mic dacă sari peste micul dejun?

Multe studii au demonstrat că persoanele care iau micul dejun tind să aibă o greutate echilibrată, față de cei care sar peste această masă. De ce? Pentru că un mic dejun sănătos te va ajuta să ții senzația de foame sub control și dacă ai început ziua cu un mic dejun sănătos, vei face alegeri mai sănătoase și pentru celelalte mese. Deși poate părea că ai un consum de calorii mai mic dacă sari peste micul dejun, nu este o strategie eficientă. Îți va fi foame și vei tinde să consumi porții mai mari la prânz și cină.

Un mic dejun echilibrat, care conține și proteine, te va ajuta să nu resimți senzația de foame până la prânz. Spre exemplu, un mic dejun care conține ouă va fi suficient de sățios și conține proteine de calitate. Studiile au arătat că persoanele care au consumat un mic dejun pe bază de ouă au avut rezultate mai bune în procesul de slăbire față de persoanele care au consumat un mic dejun bazat preponderent pe carbohidrați (sandviș-uri sau bagels), consumând mai puține calorii pe parcursul zilei.

De asemenea, studiile au arătat că un consum moderat de ouă (4-6 ouă pe săptămână) nu reprezintă niciun pericol asupra nivelului colesterolului.

Un mic dejun care conține proteine ajută la menținerea masei musculare, iar masa musculară este activă metabolic, contribuind la procesul de slăbire.

De asemenea, este indicat să includem și mic dejun-uri care să conțină cereale integrale și fibre, mic dejun-uri care să conțină lactate și fructe.

Chiar și cel mai complex mic-dejun homemade durează maxim 10-15 minute ca timp de preparare, așadar opțiunile pre-ambalate / covrigi sau patiserie sunt de evitat”, a scris specialistul pe Facebook.

Câteva idei de mic dejun sănătos:

  • Omletă cu legume (ardei, ceapă, ciuperci)
  • Scrambled eggs cu roșii și brânză slabă
  • Iaurt cu fructe de pădure
  • 1-2 crackersi integrali cu somon și castravete
  • Terci de ovăz cu lapte vegetal și câteva nuci
  • Ouă fierte cu puțină brânză slabă și legume

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

11 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

41 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: