Din cuprinsul articolului
Cea mai fantastică băutură. Experții spun că vei obține beneficii maxime dacă vei consuma frecvent un ceai format din trei ingrediente; păpădie, vanilie și scorțișoară. Potrivit specialiștilor, licoarea este bună pentru ficat și stomac.
O bautura fantastica care se prepara repede, ofera energie si beneficii pentru organism. Se crede că păpădia susține funcțiile ficatului, digestiei și sistemului excretor.
Păpădia este planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Planta galbenă este foarte cunoscută şi apreciată pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii ficatului şi a bilei.
Subsţantele active care se găsesc în păpădie stimulează activitatea stomacului, a ficatului şi a bilei, având un efect diuretic care ajută organismul să elimine toxinele.
De asemenea, păpădia conţine substanţe care protejează celulele hepatice şi are un efect tonic asupra lui, a splinei şi a bilei. Numeroase studii au scos la iveală faptul că păpădia vindecă afecţiuni precum hepatitele, icterul şi dischineziile biliare.
Ceaiul sau infuzia de păpădie este foarte bună pentru cei care suferă de pietre la rinichi, cistită, nefrită, hepatită, anemie, tensiune etc. Se consumă zilnic o cană de ceai făcută din apă şi 2 linguriţe de păpădie (frunze şi rădăcini) .
Scorțișoara, pe lângă beneficiile sale, conferă acestei băuturi o aromă fantastică. Urmați rețeta de mai jos pentru a o pregăti.
Ingrediente necesare pentru prepararea băuturii:
Mod de preparare:
Pune ceaiul de păpădie într-un recipient și adaugă apă sau lapte. Se lasă să fiarbă 3-5 minute, apoi se strecoară lichidul pentru a îndepărta planta. Într-un blender, adăugați ceaiul fierbinte fierbinte, extractul de vanilie și scorțișoara. Procesați ingredientele până obțineți un amestec cremos, potrivit actualno.com. Serviți fierbinte în cana preferată!
Precauţii pentru anumite afecţiuni
În cazurile de ulcer şi gastrită, păpădia este bine să fie folosită cu precauţie deoarece poate cauza o supraproducţie de acid gastric.
„Să nu considerăm însă că păpădia este un panaceu universal păpădia fiindcă în unele situaţii poate să ne facă rău”, spune medicul Gheorghe Bunciu.
Sucul care se găseşte în tulpini poate provoca celor sensibili alergii. Cei care au probleme de retenţie de apă trebuie să consulte un medic înainte de a utiliza această plantă pentru a verifica nivelul de potasiu.
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…