Din cuprinsul articolului
Cea mai fantastică băutură. Experții spun că vei obține beneficii maxime dacă vei consuma frecvent un ceai format din trei ingrediente; păpădie, vanilie și scorțișoară. Potrivit specialiștilor, licoarea este bună pentru ficat și stomac.
Băutura care oferă energie
O bautura fantastica care se prepara repede, ofera energie si beneficii pentru organism. Se crede că păpădia susține funcțiile ficatului, digestiei și sistemului excretor.
Păpădia este planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Planta galbenă este foarte cunoscută şi apreciată pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii ficatului şi a bilei.
Subsţantele active care se găsesc în păpădie stimulează activitatea stomacului, a ficatului şi a bilei, având un efect diuretic care ajută organismul să elimine toxinele.
De asemenea, păpădia conţine substanţe care protejează celulele hepatice şi are un efect tonic asupra lui, a splinei şi a bilei. Numeroase studii au scos la iveală faptul că păpădia vindecă afecţiuni precum hepatitele, icterul şi dischineziile biliare.
Ceai sau infuzie de păpădie
Ceaiul sau infuzia de păpădie este foarte bună pentru cei care suferă de pietre la rinichi, cistită, nefrită, hepatită, anemie, tensiune etc. Se consumă zilnic o cană de ceai făcută din apă şi 2 linguriţe de păpădie (frunze şi rădăcini) .
Licoare benefică pentru stomac și ficat
Scorțișoara, pe lângă beneficiile sale, conferă acestei băuturi o aromă fantastică. Urmați rețeta de mai jos pentru a o pregăti.
Ingrediente necesare pentru prepararea băuturii:
- 1 lingura păpădie (sau o pliculețe de ceai de păpădie)
- 1/2 linguriță. extract de vanilie
- 1/8 linguriță. scorţişoară
- 240 ml apă sau lapte
Mod de preparare:
Pune ceaiul de păpădie într-un recipient și adaugă apă sau lapte. Se lasă să fiarbă 3-5 minute, apoi se strecoară lichidul pentru a îndepărta planta. Într-un blender, adăugați ceaiul fierbinte fierbinte, extractul de vanilie și scorțișoara. Procesați ingredientele până obțineți un amestec cremos, potrivit actualno.com. Serviți fierbinte în cana preferată!
Precauţii pentru anumite afecţiuni
În cazurile de ulcer şi gastrită, păpădia este bine să fie folosită cu precauţie deoarece poate cauza o supraproducţie de acid gastric.
„Să nu considerăm însă că păpădia este un panaceu universal păpădia fiindcă în unele situaţii poate să ne facă rău”, spune medicul Gheorghe Bunciu.
Sucul care se găseşte în tulpini poate provoca celor sensibili alergii. Cei care au probleme de retenţie de apă trebuie să consulte un medic înainte de a utiliza această plantă pentru a verifica nivelul de potasiu.